В Болоня се състоя първият национален конгрес на секс труженичкитеЖриците

...
В Болоня се състоя първият национален конгрес на секс труженичкитеЖриците
Коментари Харесай

Проститутките в Италия искат да плащат данъци

В Болоня се състоя първият народен конгрес на секс труженичките
„ Жриците на любовта “ приканиха държавното управление да одобри закон за активността им

Декриминализиране на специалността е измежду главните им претенции

Сексуалният труд е труд и ние желаеме да плащаме налози. Но в това време настояваме за декриминализиране на проституцията и желаем държавното управление да одобри закон, който да ни подсигурява същите права като на трудещите се във всяка друга специалност. Нека бъде нормативен акт, който също по този начин да ни разрешава да се сдружаваме публично и всичко това да се случва без да ни бъде четен морал. 

Тези претенции издигнаха проститутките в Италия на първия народен конгрес на неофициалните организации на жриците на любовта от страната. Форумът се състоя през уикенда в Болоня и в него участваха освен дами, само че също мъже и транссексуални, прехранващи се с най-стария поминък. Делегатите бяха поздравени от гостите на конгреса от авторитетни организации като „ Амнести интернешънъл “ и Европейския алианс за правата на секс служащите. Координатор на форума бе известната лидерка на Транссексуалното придвижване на Италия и общинска съветничка в Болоня Порпора Маркашиано.

В мненията си на решенията на конгреса на половите работнички италианските медии сложиха ударението върху разясняването на поисканото от тях „ декриминализиране на проституцията “ или изключването й от кръга на незаконните действия посредством съответната законова уредба. Както подчертаха вестниците „ Кориере каузи сера “, „ Стампа “ и „ Република “, към днешна дата проституцията не е закононарушение в Италия, само че в това време се санкционират грубо всички съпътстващи я действия, нормално жигосвани като „ употреба на проституцията “.

Това на процедура значи, че преди всичко „ труженичките “ мъчно могат да наемат жилища, където да упражняват занаята, защото притежателите им могат да минат за „ експлоататори “ и да бъдат подведени под правосъдна отговорност. А както е било очебийно по време на дебатите на конгреса, в това време тези наемодатели, които рискувайки се осмеляват да го създадат „ на черно “, се трансформират в същинските сводници на ХХI век, защото желаят благо и драго за жилищата си, постоянно издевателствайки финансово и физически над поставените на тясно квартирантки.  И освен това - съгласно лидерката на Комитета за цивилен права на проститутките Пиа Ковре за експлоататорка може да бъде набедена и вкарана в пандиза всяка секс работничка, която одобри на посетители краткотрайно своя посестрима, с цел да се трудят дружно.

Под този „ общ знаменател “ на потребление на проститутките за нелегално замогване можели да попаднат и осъдени от в този момент настоящия закон и всички тези хора, които по някакъв метод просто оказват помощ на жриците - водачи, медицински служащи, домашни помощници и т.н. 

Друг проблем, който тревожи жриците на любовта и би трябвало да бъде решен със закон, е този с проститутките - мигрантки. Те постоянно са без постоянни документи, нямат непрекъснат адрес и могат да бъдат вкарани в пандиза даже след обикновена полицейска инспекция, освен това за дълго, с една единствена виновност - че са решили да продадат тялото си, с цел да се прехранват.

Подчертавайки, че проституцията постоянно е единствената опция за оцеляване на доста хора, утвърдилата се на конгреса като национална лидерка Порпора Маркашиано съгласно медиите призовала в заключителното си слово премиерката Джорджа Мелони да се заеме с решаването на проблемите в „ сектора “, предупреждавайки я, че това няма да бъде по никакъв начин елементарно, защото към този момент няколко държавни управления се били провалили в начинанието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР