В близките няколко месеца до 5 години в България ще се

В близките няколко месеца до 5 години в България ще се ...

Важни за живота промени в законите и икономиката, които ни очакват

В близките няколко месеца до 5 години в България ще се случат някои много важни законови промени, към които ще трябва да се адаптираме. В два от случаите говорим за решения, които бяха отложени за в бъдещето, но рано или късно те ще се върнат и пак ще бъдат сред нас с високи такси и кратки срокове. Третото е свързано с цялостната политика на страната, но за повечето българи все още е нещо далечно. В тази статия нямаме за цел да ви плашим с тези неща или да осъждаме тяхното качество, а просто да ви ги припомним, за да няма изненадани. 

1)  

Забраняват най-често използваните пластмаси Забраняват най-често използваните пластмаси
Използването на 8 вида пластмасови изделия за еднократна употреба се забранява в целия Европейски съюз, включително и в България oт 3 ю...

Нашата страна трябва да приеме решението на ЕС за забраната на пластмасови изделия за еднократна употреба. Това най-вероятно ще се случи още тази есен и ще повлияе на някои стоки и услуги. Със сигурност е нещо добро за природата, но може да има ефект върху цените на някои стоки. 

2) Регистрация на кладенците 

Регистрирането на кладенците беше отложено след като имаше голяма обществена реакция по темата - с хоризонт . То трябва да бъде направено и със сигурност темата ще бъде върната в близко бъдеще. Всичко зависи от това да има стабилна политическа ситуация в страната, за да се стигне отново до тези процедури.

3) Технически паспорти на жилищата

В ЕС влиза закон, слагащ край на пластмасовите продукти за еднократна употреба В ЕС влиза закон, слагащ край на пластмасовите продукти за еднократна употреба
Днес в ЕС влиза в сила нов закон за опаковките, който прекратява пластмасовите продукти за еднократна употреба. В Германия и други дър...

Беше започнала кампания за издаване на технически паспорти на жилищата у нас, като това беше нещо задължително. Доста хора изказаха недоволство и с идването на изборите темата се отложи напред във времето. Не е ясно кога ще се направи паспортизацията на жилищата и дали ще е за сметка на домакинствата. Ясно е, че рано или късно трябва да се случи. 

4) Приемане на еврото

Смяната на националната валута от лев на евро е най-голямата промяна, която ни очаква в близките няколко години. Може да срещнете много мнения "за" и "против", но идването на еврото изглежда като нещо сигурно. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com