В близките няколко месеца до 5 години в България ще се

...
В близките няколко месеца до 5 години в България ще се
Коментари Харесай

Важни за живота промени в законите и икономиката, които ни очакват

В околните няколко месеца до 5 години в България ще се случат някои много значими законови промени, към които ще би трябвало да се приспособяваме. В два от случаите приказваме за решения, които бяха отсрочени за в бъдещето, само че рано или късно те ще се върнат и отново ще бъдат измежду нас с високи такси и къси периоди. Третото е обвързвано с цялостната политика на страната, само че за множеството българи към момента е нещо далечно. В тази публикация нямаме за цел да ви плашим с тези неща или да осъждаме тяхното качество, а просто да ви ги напомним, с цел да няма сюрпризирани. 

1)  
 Забраняват най-често употребяваните пластмаси Забраняват най-често употребяваните пластмаси
Използването на 8 типа пластмасови произведения за еднократна приложимост се не разрешава в целия Европейски съюз, в това число и в България oт 3 ю...

Нашата страна би трябвало да одобри решението на Европейски Съюз за възбраната на пластмасови произведения за еднократна приложимост. Това най-вероятно ще се случи още тази есен и ще повлияе на някои артикули и услуги. Със сигурност е нещо положително за природата, само че може да има резултат върху цените на някои артикули. 

2) Регистрация на кладенците 

Регистрирането на кладенците беше отсрочено откакто имаше огромна социална реакция по тематиката - с небосвод. То би трябвало да бъде направено и сигурно тематиката ще бъде върната в близко бъдеще. Всичко зависи от това да има постоянна политическа обстановка в страната, с цел да се стигне още веднъж до тези процедури.

3) Технически паспорти на жилищата
 В Европейски Съюз влиза закон, слагащ завършек на пластмасовите артикули за еднократна приложимост В Европейски Съюз влиза закон, слагащ завършек на пластмасовите артикули за еднократна приложимост
Днес в Европейски Съюз влиза в действие нов закон за опаковките, който приключва пластмасовите артикули за еднократна приложимост. В Германия и други дър...

Беше почнала акция за издаване на механически паспорти на жилищата у нас, като това беше нещо наложително. Доста хора изрекоха неодобрение и с идването на изборите тематиката се отсрочи напред във времето. Не е ясно по кое време ще се направи паспортизацията на жилищата и дали ще е за сметка на семействата. Ясно е, че рано или късно би трябвало да се случи. 

4) Приемане на еврото

Смяната на националната валута от лев на евро е най-голямата смяна, която ни чака в околните няколко години. Може да срещнете доста отзиви " за " и " срещу ", само че идването на еврото наподобява като нещо несъмнено. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР