В близка перспектива ще забрани продажбите на нови ДВГ автомобилиИрландия

...
В близка перспектива ще забрани продажбите на нови ДВГ автомобилиИрландия
Коментари Харесай

Ирландия с амбициозна цел: нулеви емисии до 2050 г.

В близка вероятност ще забрани продажбите на нови ДВГ коли

Ирландия има намерение да реализира нулеви излъчвания на нездравословни субстанции към средата на века (снимка: CCO Public Domain)

Ирландия, сходно на доста други страни от Европейски Съюз, показа проект за пре минаване на разнообразни промишлености към възобновими източници на сила. Целта е амбициозна – нулеви излъчвания на нездравословни газове към 2050 година

Публикуваният тази седмица документ, наименуван „ План за деяние за климата ”, обгръща разнообразни области, включително селско стопанство, индустрия, боклуци и в частност – автомобилната промишленост.

Съгласно проекта, Ирландия има намерение да реализира нулеви излъчвания на нездравословни субстанции към средата на века. Освен това до 2030 година по пътищата на страната ще се движат съвсем 1 милион електрически транспортни средства, от които 100 000 камиона и 1200 рейса.

Също по този начин до 2030 година страната ще забрани продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене и ще задоволява до 70% от потребностите си от сила от възобновими източници.
още по тематиката
За да реализира втората цел, Ирландия има намерение да усили производството на „ зелена ” сила с 12 гигаватчаса. По-голяма част от силата ще идва от вятърни електроцентрали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР