В Благоевград масово собственици на фирми, свързани с ресторантьорския бизнес,

...
В Благоевград масово собственици на фирми, свързани с ресторантьорския бизнес,
Коментари Харесай

Ресторантьори в Благоевград губят служители заради драстично намаляване на работата

В Благоевград всеобщо притежатели на компании, свързани с ресторантьорския бизнес, се оплакват от фрапантно понижаване на работата.

Според тях въведените противоепидемични ограничения са несправедливи, а финансова помощ от страна на страната не се дава на всички нуждаещи се.

Борислав Борисов е притежател на борса за питиета, която доставя най-често заведения и нощни клубове. След затварянето на нощните заведения и въвеждането на вечерен час за ресторантьорите, работата му намаляла с над 80%. Казва още, че ще бъде заставен да редуцира най-малко 16 души.

" Без нощни заведения, механи, заведения за хранене, действително цялата тази организация от 40 - 50 индивида, би трябвало като първата вълна или да ги изпратя у дома повече от половината, или някои да си изгубят работата. Най-вероятно тези, които са пристигнали последно на работа, те и първи ще си тръгнат, тъй като не може цялата група да остане при неработещ бизнес ", споделя Борислав Борисов.

За да не чакат да ги съкратят, част от чиновниците сами решили да изоставен работа и да се ориентират към по-сигурни позиции.

Като Величка Митрева, която е била дистрибутор на алкохол.

" Заради тази неустановеност през последните 2 години, взех решение да се ориентирам да диря по-сигурното в действителност, аз съм приключила педагогика и взех решение да отида да работя в учебно заведение ", споделя тя.

Музикантите, които работят в нощните клубове, също всеобщо напущат.

" Аз познавам доста музиканти, над 50 - 60% са станали към този момент майстори… гипсокартони, мазилки ", оплаква се музикантът Кристиян Пищолски.

Въпреки строгите ограничения в символ на митинг някои от нощните заведения в Благоевград ще продължат да работят и този уикенд.

Репортер: Станислава Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР