В Белия дом започна срещата между френския президент Еманюел Макрон

...
В Белия дом започна срещата между френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Еманюел Макрон в САЩ: Дипломация и стил

В Белия дом стартира срещата сред френския президент Еманюел Макрон и американския му сътрудник Доналд Тръмп. Очакваните тематики са Сирия, иранската нуклеарна договорка, търговията и климатът. Двойката Макрон беше посрещната с военни почести в Белия дом - това е първото държавно посещаване на задграничен водач, откогато Доналд Тръмп взе властта. Преди формалните диалози медиите заговориха за дипломацията на стила.

Част от блестящите събития остана отвън камерите като обиколката на гостите на Белия дом и частната вечеря в резиденцията на първия американски президент Джордж Вашингтон.

Затова пък засаждането на подарената френска дъбова фиданка беше добрe отразено. Жестът е претрупан със история - дръвчето идва от Северна Франция, от региона на гората Бело, където американският експедиционен корпус под командването на военачалник Пършинг подхваща значима контраатака по време на Първата международна война. Дръвчето e знак на здравите, близо 250-годишни връзки сред двете страни.

Не останаха незабелязани и знаците в тоалета на Мелания Тръмп. Първата дама носеше фрeнски марки " Живанши ", " Диор " и обвуки " Кристиян Лубутен ". Брижит Макрон остана вярна на фешън къща " Луи Вюитон " в неясно жълто и както разясняват експерти - в духа на Джаки Кенеди.
 © Българска телеграфна агенция
Двете двойки се уединиха на частна вечеря в емблематично за Америка място - резиденцията на Джордж Вашингтон " Маунт Върнън " - в миналото ферма на политика.

Тази вечер е държавната вечеря със 120 посетители. Тя ще бъде в пратера на Белия дом. Мелания Тръмп е избрала кремаво-златната гама. Порцелановите сервизи са от времето на Клинтън и Буш. Менюто включва американски кулинарни обичаи с френско въздействие като торта с козе сирене и агнешки котлети с ядене от Ню Олриънс.

Президентът Тръмп е предложил селекция виновност, символизиращи историческото другарство, като да вземем за пример, бяло вино от бургундски вид, отглеждан в Орегон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР