В Белгия са ваксинирани близо два милиона души, което съставлява

...
В Белгия са ваксинирани близо два милиона души, което съставлява
Коментари Харесай

Белгия ваксинира около 2 млн. души

В Белгия са имунизирани близо два милиона души, което съставлява 17 на 100 от броя на популацията и 20,5 на 100 от пълнолетните, оповестиха локални медии.
От този брой едвам една трета са получили по две дози ваксина. Здравните управляващи прецизират, че в последните дни всички епидемиологични индикатори се усъвършенстват, въпреки и постепенно. По последни данни един от 10 изследвани се оказва инфектиран с новата болест.
Досега в страната коронавирус взе 23 503 жертви, а доказаните случаи на болест са близо един милион. Данните демонстрират, че втората епидемиологична вълна е била 10 пъти по-силна от първата предходната пролет по броя на заболелите, само че смъртните случаи "на гребена " на втората вълна са били по-малко.
Очаква се белгийските управляващи на следващия ден още веднъж да обсъдят вероятни облекчения на противоепидемичните ограничения. Някои кметове в страната обявиха авансово, че ще употребяват пълномощията си и ще разрешат отварянето на откритите площи на заведенията, без значение какво реши държавното управление.
От предходната есен в Белгия са в действие възбрана за пътешестване през граница и вечерен час, учебните заведения са затворени, магазините работят с ограничавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР