В Беларуската АЕЦ завърши етапът на входящ контрол на ядреното

...
В Беларуската АЕЦ завърши етапът на входящ контрол на ядреното
Коментари Харесай

Приеха ядреното гориво за Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ

В Беларуската АЕЦ приключи стадият на входящ надзор на нуклеарното гориво за в началото зареждане в реактора на Първи енергоблок. Главен архитект и реализатор на плана е инженеринговото поделение на съветската корпорация „ Росатом “ – групата „ АСЕ “.

Входящият надзор е изработен от експерти на предприятието „ Беларуска АЕЦ “, в наличие на специалисти на изпълнителя и под контрола на чиновници на Държавния атомен контрол на Беларус. Проверена е документите, външното положение на контейнерите, целостта на техническите средства за индикация на достъпа до топлоотделящите сборки – пломби и болтове за пломбиране, както и инструменталния надзор на горивните касети. Подписан е и документ, потвърждаващ качеството на доставеното гориво.

Специалисти от Беларуската АЕЦ са транспортирали горивото до хранилището, стана ясно от думите на заместник-министъра на енергетиката на страната Михаил Михадюк. Преди началото на зареждането на горивото в реактора на Първи енергоблок, всички топлоотделящи сборки ще се намират в хранилището за свежо нуклеарно гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР