В Байерн (Мюнхен) също усилено работят върху тактиката си за

...
В Байерн (Мюнхен) също усилено работят върху тактиката си за
Коментари Харесай

В Байерн също чертаят схеми - ето как ще укротяват Меси

В Байерн (Мюнхен) също интензивно работят върху тактиката си за идния “горещ” двубой против Байерн (Мюнхен) на 1/4-финалите в Шампионската лига. Изпълнителният шеф Карл-Хайнц Румениге показа по какъв начин счита, че отборът може да се оправи с най-голямата опасност - Лионел Меси. “Лео е футболист, който би трябвало да бъде наблюдаван извънредно деликатно, като наред с това да остане малко време и да се наслаждаваш на играта му. Той желае да се забавлява на терена. Но в случай че успееш интелигентно тактически да го изключиш от играта, то имаш положителни предпоставки за успех”, съобщи някогашният нападател пред “Билд”.

“Изпитвам голямо почитание към Меси - продължи Румениге. - Той има нещо, с което може би никой различен на планетата не разполага. Лео е в положение самичък да реши всеки един дуел. Доказа го и против Наполи в събота”.

Срещата сред двата колоса е на 14 август в Лисабон.

Като цяло Кале е вдъхновен от метода на доиграване на сезона в ШЛ. “Този формат е като цъкаща бомба. Най-голямата тръпка за почитателите е тази скица с мачове на директна елиминация. Въз основа на опита мога да кажа, че при две срещи на разменено посещение постоянно надвива по-добрият. Но в един конфликт може да се случи всичко - както да преодолееш по-силен противник, по този начин и да загубиш от по-слаб”, продължи Румениге.

Директорът на баварците увери, че клубът е подготвен да се раздели с Тиаго Алкантара, само че единствено в случай че някой заплати нужната сума за него. Очаква се испанецът да премине в Ливърпул. Румениге също по този начин удостовери, че Филипе Коутиньо ще си тръгне след края на наема си, тъй като Байерн не може да си разреши да го откупи.
 Планът на Барселона за превъзмогване на Байерн
За край босът разкри, че отново е приказвал с президента на ФИФА Джани Инфантино за възможното образуване на анкета за “Златната топка”. След като “Франс Футбол” публично разгласи, че тази година няма да има подобен избор, мюнхенци се усещат ощетени, тъй като считат, че Роберт Левандовски е бил любимец да завоюва премията. “Във ФИФА съществено обмислят да дават подобен приз”, увери Румениге.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР