В бързи производства Районният съд във Варна наложи наказания на

...
В бързи производства Районният съд във Варна наложи наказания на
Коментари Харесай

Четирима с присъди за шофиране в нетрезво състояние

В бързи производства Районният съд във Варна наложи санкции на автомобилни водачи, карали с централизация от над 1,2 промила алкохол в кръвта си. Всички случаи са от тази година, оповестиха от правосъдната пресслужба.

21-годишен юноша е открит да кара на 1 юни във Варна в нетрезво положение, с алкохолна централизация от 1,34 на хиляда. Съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 5 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и отнемане от правоуправление за период от 10 месеца.

На 38-годишен лидер, още веднъж в бързо произвеждане и по силата на съглашение с признание на виновността, съдът наложи условно наказване от 3 месеца отнемане от независимост, като го лиши и от право да ръководи МПС за период от 6 месеца.

В ранните часове от нощта на 1 юни в централната част на града, по бул. „ Владислав Варненчик “ той е засечен зад кормилото на лек автомобил „ БМВ “ с централизация на алкохол в кръвта от 2,05 промила. Подсъдимият е с чисто правосъдно минало.

В друго обсъждано дело, съдът наложи също условно наказване от 3 месеца отнемане от независимост на 53-годишен лидер, заловен да ръководи джип „ Сузуки “ в курорта „ Златни пясъци “ с алкохолна централизация от 1,54 промила. Деянието е открито при инспекция вечерта на 31 май. Подсъдимият бе лишен от право да ръководи МПС в продължение на 7 месеца.

След среднощ на 2 юни, полицейски автопатрул спрял за инспекция лек автомобил „ Сеат “, движещ се в неразрешена лента по бул. „ Константин и Фружин “. 40-годишният лидер бил във очевидно нетрезво положение, заради което бил тестван с дрегер за приложимост на алкохол и тестът отчела позитивен резултат от 3,10 промила на хиляда.

Впоследствие мъжът отказал да даде кръвна проба за проучване. Той призна виновността си и получи 4 месеца условно наказване, като ще остане без шофьорска брошура за период от 1 година. Постигнатите и утвърдени от съда съглашения са дефинитивни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР