В българския политически живот в момента има ясна разграничителна линия

...
В българския политически живот в момента има ясна разграничителна линия
Коментари Харесай

Проф. Дронзина: Във всички политически партии има както евроатлантици, така и евразийци

В българския политически живот сега има ясна разграничителна линия – към НАТО или към Русия, а във всички политически партии има както евроатлантици, по този начин и евразийци.

Това сподели в изявление за проф. Татяна Дронзина от катедра " Политология " на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и очерта алената линия и предвид на идни предварителни избори.

" Червената линия, която не би трябвало да се прекрачва, в случай че желаеме да бъдем благоразумна нация, е да не позволим разединението на политическите дейци, които упорстват за евроатлантическата ориентировка на България. "

" Изгонването на личен състав може да провокира ответна реакция, може да бъде противен случай, само че не е причина за разкъсване на дипломатически връзки. И в случай че такова е било предлагането на съветския дипломат, толкоз по-зле за него ", акцентира проф. Дронзина.

Според нея някои изказвания на съветски представители по тематиката с изгонените съветски дипломати и чиновници от София подкопават доверието на българите в законността на дейностите на тяхното държавно управление.

" И да основат усещане, че нашият суверенитет е под въпрос, тъй като, видите ли, тук си разигравали коня американци, англичани и кой ли още не. "

Преподавателката означи, че " българските съветски проксита не престанаха и продължаваме да слушаме, че затварянето на съветското посолство, даже когато е ясно, че няма да се случи, ще бъде национална злополука, национално изменничество ".

" Това, което се случи, има една положителна линия – то добре очерта и сподели кои са съветските проксита в България, кой е измежду публичните представители, които получават пари, с цел да организират ползи, разнообразни от националните. "

Оповестяването на имената им не е нарушение на техните права, счита Татяна Дронзина.

" До този миг не сме видели името на нито един публичен представител, който е получавал съветско финансиране. Не разбирам за какво ДАНС поставя гриф " Строго секретно ", за какво медиите не получават достъп и аз като жител не мога да зная кой е работил срещу националните ползи на моята страна. "

" Европейски Съюз прави задоволително, само че приказва за вероятност оттатък войната. Докато свърши войната има да се създадат доста други неща, а те към момента не са задоволителни ", разяснява проф. Дронзина.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР