В българския парламент ръководи Българската комунистическа партия и всички парламентарни

...
В българския парламент ръководи Българската комунистическа партия и всички парламентарни
Коментари Харесай

Татяна Дончева убеждава – имаме нужда от върховенство на закона

В българския парламент управлява Българската комунистическа партия и всички парламентарни групи са нейни креации. Тази констатация направи Татяна Дончева по време на изнесено съвещание на всички депутати от Конфедеративната група на европейската обединена левица от Европейския парламент. На съвещанието на европейската левица участваха и двама лектори от Движение 21 с водач Татяна Дончева.

" Политическа партия ГЕРБ съставлява крилото на Тодор Живков, някогашния комунистически началник. Това е в управлението на ГЕРБ, това е в актива, това е във всичко останало. Те са членове на ЕНП. Изобщо не е правилно, че единствено в социалистическата партия е казусът. Не - там е единствено крилото на тези, които смъкнаха Тодор Живков. Крилото на националистите е показано от няколко основни ръководства на Държавна сигурност и Движение за права и свободи се управлява от Москва ", показа обстановката у нас Дончева. В споделената оценка пред депутатите, водачът на Д21 подчертава върху тежката институционална рецесия, рецесията на идентичността и неналичието на съпротивителните сили на нацията.

Д21 има упоритостта да предложи различни решения на действителните проблеми на България. Тя бе безапелационна, че в действителното приемане на демократични права и свободи у нас имаме проблеми.

" Правителството, настоящето, обича да отмества проблемите и да приема закони, които изцяло подхождат на еврореалностите. Това, което Екологичен потенциал е приел, настоящо нашите държавни управления бързат да го одобряват тук и да вземем за пример по този начин всички тези проблеми, които казахте, че сте впечатлени, беше отговорено с приемане на нови закони за персоналните данни. По силата на тези нови закони за персоналните данни във всяка една българска компания, имайте поради, че има доста такива регистрирани, само че доста малко работещи, ще би трябвало да има чиновник, отговарящ за персоналните данни, без значение, че може да нямат пари за заплати ще би трябвало да имат чиновник, отговарящ за персоналните данни и страната ще може да ги глобява с 4% от техния оборот. Ето това някой назовава настоящ отговор на демографските, здравните и всевъзможни други проблеми ".

По думите й е значимо постигането на господство на закона у нас. " За да има господство на закона, за нашата страна това е значимо, тъй като разпоредбите и върховенството на закона, ще ни дадат възприятие за правдивост на жителите и подобаващ бизнес климат, който ще ни помогне да произведем нещо, което може да разпределим. Сега ние произвеждаме прекомерно малко и не е казусът ни в това какъв брой % можем да отделим за опазване на здравето и обучение, а какъв брой нето пари са това ", разяснява тя.

След 2014 година БГ има значителен проблем в цялата си държавна администрация във връзка с политическите назначения, установи още Дончева.

Тя не скри рецензиите и към Европа и Европейски Съюз във връзка с корупцията като посочи, че прави усещане защо Европа дава пари и защо не. " Когато България се ръководи от ЕНП, парите текат, когато се смени властта парите стопират. Прави усещане защо в България идват пари и защо Европа - не дава пари. Европа беше супер прецизна във връзка с парите за земеделските производители, а в същото време суперларж във връзка с парите за едни строителни поръчки, които се знае от кого се правят и на кого се връщат пари ", посочи още водачът на Д21.

" Като настоящ магистрат и политик ви споделям, че корупционните схеми идват от Европа, а не са измислени тук. Тук единствено се намира поддържащ личен състав, който да бъде сътрудник и тогава за Европа е безразлично, дали когато поръчките получават верните компании и парите се връщат на верните хора- тук някои си разпределили парите. С какви средства да се борим с корупцията? ", попита още водачът Татяна Дончева.

Като в ущърб на демокрацията е действието на сегашната система на прокуратурата, която дефинира като прокуратура от сталинов вид, която има потребност от промени и действието на спецсъда.

" В България има Специализиран углавен съд. Този профилиран углавен съд съдържа всички признаци на ексклузивен съд, какъвто Конституцията не разрешава, европейското законодателство не разрешава, само че той съществува ", посочи още Дончева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР