В българската прокуратура са разбрали от медиите за изгонените руски

...
В българската прокуратура са разбрали от медиите за изгонените руски
Коментари Харесай

От прокуратурата разбрали от медиите за изгонените руски дипломати

В българската прокуратура са разбрали от медиите за изгонените съветски дипломати, заяви Българска национална телевизия. Пред публичната телевизия представителят на основния прокурор (Иван Гешев) - Сийка Милева съобщи, че в държавното обвиняване не е постъпила информация от службите за тяхна нерегламентирана активност на територията на страната.

След като нощес бе обявено за изгонването на съветските дипломати, представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че решението за експулсирането на съветските дипломати е пристигнало отвън България.

" Това беше осъществено не в полза на България и българските жители, а беше осъществено по заповед на външни сили ", съобщи Мария Захарова. Според нея външни сили под подправен предтекст се стремят да скарат еворпейските страни с Русия и да разрушат всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент.

" Това е опит на Народното събрание, който е изгубил доверие, и на българското държавно управление, което е в оставка, за нанасяне на пагубен удар върху връзките с Русия ", съобщи Мария Захарова.

Пред държавната организация ТАСС нощес първият секретар на съветското посолство в София Филип Воскресенски е завил, че с изключение на него страната би трябвало да изоставен генаралните консули във Варна и Русе - Владимир Климанов и Андрей Громов.

Воскресенски оповестява, че поради изгонените дипломати генералното консулство в Русе ще бъде закрито, съвсем всичко чиновници в консулството във Варна също са измежду изгонените. Генералното консулство в Русе към този момент публично не работи - няма да приема и издава документи по всички консулски въпроси, излиза наяве от информация на интернет страницата.

Кметът на Русе Пенчо Милков с обява във Facebook дефинира експулсирането на чиновниците на дипломатическото посланичество като унищожителен акт и невиждано безчинство, които ще ощетят жители и бизнесмени.

Във Варна генералното консулство към момента работи, а през днешния ден имаше приемен ден за жители.

Изгонен е и шефът на Руския културно-информационен център Юрий Макушин, който е назначен на поста единствено преди няколко седмици.

,От съветското външно министерство декларират, че си резервират правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число и с нереципрочен темперамент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР