В България, за съжаление, на никой не му прави впечатление.

...
В България, за съжаление, на никой не му прави впечатление.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Който върви по криви пътища, ще падне рязко

В България, за жалост, на никой не му прави усещане. За нас не е вест, че живеем в такава страна, че мафията се разраства, нападна държавните институции и хората живеят все по-зле затова.

Това съобщи в изявление за БГНЕС основният прокурор Иван Гешев.

 

Прокуратурата заяви в четвъртък, че е разкрита проведена незаконна група, упрекната в голям брой закононарушения. При претърсвания на парцели на обвинените са открити описи с имена на следователи, прокурори и съдии, които са били заплашвани, открити са опиати.

 

Иззети са и 15 аудиозаписа, на които лицето, наречено Красимир Каменов – Къро беседва с обвинените, както и с лице, за което има данни, че е публицист, засягайки имена на политици, партии и други

 

„ Става дума за досъдебно произвеждане, което се следи от Софийска градска прокуратура за проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. В хода на досъдебното произвеждане са събрани спомагателни доказателства за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване и евентуално за проведена незаконна активност за търговия с въздействие. Колегите обявиха, че ще се извърши разбор за обособяване на тези материали в други досъдебни производства “, изясни основният прокурор и посочи, че досъдебното произвеждане е почнало по сигнал на българските служби за сигурност, по-късно е имало тъжби на български жители: „ Това е станало още през септември 2022 година Още тогава е било привлечено едно лице като обвинен с мярка " подписка ". След това е траяла работата, с цел да се стигне до информацията, която предоставихме “.

 

Към момента по досъдебното произвеждане има двама обвинени, на единия бе доказана мярката задържане под стража. От опита си като прокурор и следовател, Иван Гешев предвижда, че има учредения за привличане на

 

Той уточни още, че огромна част от материалите са класифицирана информация, тъй че няма по какъв начин да бъдат оповестени, и с тях да бъдат осведомени българските жители.

 

„ Прокурорите и следователите, с които разговарях ме увериха, че ще има много съществени следствия. Тези следствия няма да са единствено тези три, а има и други следствия, които към този миг не следва да се разясняват “, акцентира Иван Гешев.

 

Главният прокурор бе безапелационен, че изнесените данни още един път удостоверяват обстоятелствата, които прокуратурата изнася през последните повече от две години, а точно, че офанзивите против държавните институции и прокуратурата са резултат от засегнатите политически ползи. „ И по тази причина се получава това слепване, което в Европа се назовава мафия, сред преследвани от правораздаването олигарси, огромна част от тях, укриващи се в чужбина, и лицата, които показах “, посочи Иван Гешев.

 

По мотив на коментара на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не желае да взе участие във „ филми “, основният прокурор съобщи следното: „ Не искам да разясня министър Демерджиев, само и единствено тъй като имам схващане за държавност и почитам българските институции. Не бих си разрешил да разясня която и да било българска институция, или нейните ръководители, с изключение на в краен случай. Ако би трябвало да влезем в тази стилистика, не може да е филм - да се оферират 400 хиляди евро за премахване на висшестоящ служител на реда, а ти си министър на вътрешните работи. Не мога да възприема това като филм, в случай че би трябвало да употребявам тази лексика “.

 

Според него мненията на служебния вътрешен министър се дължат на това, че той не е осведомен с следствието и доказателствата по него. В същото време Иван Гешев предизвести, че филмът може да се трансформира в сериал.

 

„ Ако употребявам неговата стилистика, в действителност може да стане сериал, най-малкото тъй като сътрудниците показаха една дребна част от запис с дължина час и половина, която съгласно тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има много по-интересни елементи “, предизвести Гешев.

 

Главният прокурор съобщи, че за него е значимо да бъдат предпазени неговите сътрудници – следователи, прокурори, правосъдни чиновници и съдии, тъй като последните също са част от правосъдната система. Това е и основната причина да взе участие в конференцията, на която в четвъртък бяха оповестени разкритията.

 

„ Не може да бъде заплашвана жена и майка, освен това съществено, и основният прокурор да не вземе отношение. Това направихме. На тази колежка е обезпечена отбрана от Главна дирекция защита към Министерството на правораздаването. Вземат се всевъзможни вероятни ограничения за нейната отбрана. Както знаете беше открит лист с магистрати, които са взели участие в досъдебната фаза и правосъдната фаза на едно произвеждане, по което е наказано това лице, което беше арестувано под стража за държане на високорискови наркотични субстанции. Естествено, сътрудниците ще ревизират тези лица, в случай че се установяват и други данни за застрашеност на магистрати, ще се вземат ограничения за тяхната отбрана “, сподели Гешев. Според него поради изнесената информация има проблем със сигурността и за посочените високопоставени служители на реда, само че тяхната отбрана е извънредно от компетентността на МВВ и вътрешния министър.

 

По отношение на директните закани против самия Иван Гешев, че ще бъде „ завършен “, основният прокурор съобщи следното: „ Не желая да разясня. За разлика от множеството български жители, имам защита, а и в последна сметка неведнъж съм казвал, че никой не ме е карал да ставам основен прокурор. Ще кажа нещо: аз съм с генезис от македонския край и аз не тичам, аз се удрям “.

 

Главният прокурор съобщи, че целият този случай е още знак за „ преодоляването на страната “.

 

„ За това, че мафията, олигарсите, мутрите, нарушителите, търсените от Интерпол лица, някои, които назовават себе си публицисти, обществени организации и обществени лица в симбиоза преследват ползи, разнообразни от интереса на народа и на българските жители и не се стопират пред нищо, в това число евентуално да заплащат за премахване на служители на реда, евентуално да заплащат за дискредитиране на магистрати и служители на реда и какво ли още не “, добави обвинител №1.

 

Важните въпроси, съгласно Иван Гешев са:

„ Към служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Надявам да се извърши цялостна инспекция за това реализира ли се някаква нерегламентирана активност за премахване на висшестоящи служители на реда, които си правят работата.

 

Към ДАНС. Какво вършат, с цел да изяснят и уповавам се да изяснят има ли заплаха за българската национална сигурност предвид на данните за това, че едно лице посочено като Цецо от Белград, което никой не се съмнява кой е, обезпечава финансов запас на лобисти, с цел да се нападат български магистрати в случай, че в един миг банката ВТБ, за която бяха открити данни по претърсването, е била да го назовем акционер в Корпоративна комерсиална банка, а ВТБ е глобена от Съединени американски щати. Не става ли въпрос за една интервенция или за зловредно съветско въздействие? Включително ДАНС би трябвало да отговори по този метод, който описах, в това число за служителите на реда, в това число за магистратите – не се ли нападна и не се ли заплашва българската национална сигурност.

 

Към служебния министър на правораздаването Крум Зарков, дали някои законопроекти, които по този начин енергично внася и които очевидно опонират на конституцията, тъй като един ексклузивен ред за четири индивида, друг за всички останали български жители, е изключително законодателство или привилегия, или дискриминация, едно от двете, което при всички положения не се позволява от българската конституция. И тук въпросът ми е дали този проектозакон, който е преписан от проектозакона на Надежда Йорданова, е писан в Министерство на правораздаването или на друго място. Това е доста забавен въпрос. От кои специалисти е писан, това също е доста забавно, което съставлява интерес за мен. Чисто теоретично си задавам въпроса, дали преписаният закон не е подаван на задната седалка на един джип пред Народното събрание, за което множеството български жители видяха по този начин срещата, която се реализира пред камерите на ваши сътрудници публицисти, за която по-късно беше обяснено, че става въпрос за полемика за културен план, мисля че в град Русе “.

 

Това са доста въпроси, на които би трябвало да отговори служебното държавни управления, а в последна сметка страната. Тук не става въпрос да се отбрани прокуратурата или институциите, а българските жители и българската държавност, безапелационен е Иван Гешев.

 

Той уточни, че една от дребното постоянни институции в страната е българската прокуратура и в частност правосъдната власт. Позовавайки се на опита си от 1995-1996 година, в страната ни се връщат с доста бързи темпове рецидивите от онази ера, като цяло връщат се равнищата на престъпност отпреди приемането ни в Европейски Съюз. Една от аргументите за тази трагична картина е закриването на специализирането структури, които бяха доста ефикасни и това се потвърждава от статистиката. Това е все едно да закриеш ФБР в Съединени американски щати, направи сравнението Иван Гешев.

 

„ Ако 400 хиляди евро коства премахване на върховен служители на реда, теоретично какъв брой коства един законопроект за закриване на профилираните съд и прокуратура? И в този момент ще ви опиша една история: един американски прокурор ме попита по какъв начин се оказва влияние върху български магистрат в България, и аз му споделих: по същия метод както в Съединени американски щати: първо се пробват да те корумпират, в случай че не се получи - да те компрометират през медиите, а третият вид най-после е да те бият, само че до третия в България не се стига, тъй като първите два са доста ефикасни. Мисля, че в четвъртък видяхме едни доста забавни образци за компрометиране. За мен поражда резонният въпрос " по какъв начин човек, който назовава себе си " публицист ", може да рапортува на престъпен престиж, именуван Къро. Все още нямам отговор на него. Ако в този момент приказвах с този американец, щях да прибавя, че ние имаме и четвърти новаторски прийом, който сме дали на света. Защо да биеш, да корумпираш и да компрометираш, като можеш да създадеш закони и да закриеш напряко съда и прокуратурата за битка с проведената престъпност. Това бих му споделил през днешния ден “, съобщи пред БГНЕС главният прокурор Иван Гешев, който завърши интервюто, цитирайки Ветхия завет: „ Който върви по криви пътища, ще падне внезапно “.

Източник: bgnes.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР