В България всеки човек произвежда 94 кг хранителни отпадъци на

...
В България всеки човек произвежда 94 кг хранителни отпадъци на
Коментари Харесай

1/3 от храната, която купуваме се изхвърля

В България всеки човек създава 94 кг хранителни боклуци на година. Само семействата са отговорни за 57% от всички изхвърлени храни в страната, което значи, че човек хаби повече храна от заведения за хранене, супермаркети и производители взети дружно. Това демонстрират данните в Националния проект за ръководство на отпадъците 2021-2028 година Според условията на европейската инструкция се чака до 2030 година да понижим на половина този %.

Тази година над 60 учeници от учебни заведения в цяла България ще дадат своя принос в битката за понижаване на питателните боклуци у нас и ще работят върху основаването на работещата и ефикасна тактика за обществени медии в интерес на идеята, като част от третото издание на програмата на dentsu за развиване на капацитета на учениците - The Code.

The Code е част от световната обществена политика на маркетинг комуникационанната група dentsu, чиято цел е да трансформира провокациите на цифровата стопанска система в позитивни благоприятни условия, които работят за всички членове на обществото. Тази година тя си партнира с " младежката ръка " на Световния стопански конгрес - Global Shapers Community в София и Монделийз България за основаването на позитивно обществено въздействие измежду младежите у нас.

В продължение на една седмица и напълно онлайн младежи от 7 до 12 клас от столичните 91 Немска езикова гимназия, ТУЕС, 19 СУ, ЧСУ БГ Школо София и, дружно със СУ " Н.Й.Вапцаров " в Приморско и ПГАСГ " Арх.Камен Петков " в Пловдив, ще бъдат обучавани от ментори от Carat, iProspect, dentsu X и експерти по електронна търговия от Isobar, част от световната информационна група на dentsu, по какъв начин да трансфорат своите естествени знания за обществените мрежи в професионален медиен артикул, с който публиката да е подготвена да се ангажира и даже да даде своя принос в интерес на обществена идея.

С построяването на маркетинг тактика за разпространение на действително действителен обществен проблем, The Code ще приготви учениците в прогимназиален и гимназиален курс за опциите на цифровата стопанска система. Програмата на процедура ще им разреши да схванат и употребяват силата на най-популярните канали за връзка на тяхното потомство - обществените медии - като професионален инструмент за маркетинг и обществено въздействие върху обществото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР