В България също си имаме Занзибар, миналото лято положението беше

В България също си имаме Занзибар, миналото лято положението беше ...

Експерт: Голяма част от персонала в сферата на туризма ще се ваксинира

"В България също си имаме Занзибар, миналото лято положението беше същото във всеки курорт – нямаше маски, тестове или ". Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма по повод интереса към острова. Според него хората са зажаднели за пътувания заради ограничителните мерки през последните месеци.
Драганов заяви, че туристическият бранш не са съгласни с въвеждането на ваксинационни документи, даващи привилегии на имунизираните срещу COVID-19. "Има хора с антитела, други с алергии, на трети не им препоръчват да се ваксинират. Трябва да се съобразят с тези групи. Независимо от всичко, без да има европейско решение или нормативен акт, хората сами се нагласят, че искат да изберат "здравата“ дестинация“, каза Драганов. Той обясни, че голяма част от персонала в сферата на туризма ще се ваксинират, за да се създаде спокойствие сред клиентите. "Както е личен избор да се ваксинираш, така ще стане личен избор дали да влезеш в даден хотел или заведение“, допълни експертът.

Хлъзгавата Гърция: Британците могат да дойдат на почивка и без да са ваксинирани срещу коронавирус Хлъзгавата Гърция: Британците могат да дойдат на почивка и без да са ваксинирани срещу коронавирус
Гърция е готова да посрещне британските туристи това лято, независимо дали имат ваксина срещу коронавирус, заяви министърът на туризма ...
Драганов заяви, че има вероятност през лятото Гърция да изисква подобен ваксинационен документ на чуждестранните туристи. "Оттук нататък, като се каже: "Гърция“ е "зелена дестинация“, защото изисква такъв паспорт“, Израел и Испания също, ако България не го направи, то ние не можем да се правим на Занзибар“, допълни той. Експертът коментира, че очакванията са това лято да има повече туристи от Великобритания у нас. Драганов заяви, че едва ли ще има намаление в цените в бранша, за да се привлекат хора.

Източник: actualno.com