В България продължват Алековите герои да подготвят избори. В нормалните

...
В България продължват Алековите герои да подготвят избори. В нормалните
Коментари Харесай

Октай: Формацията на Слави Трифонов разваля абсолютно схемата на задкулисието

В България продължват Алековите герои да приготвят избори. В естествените демократични общества политиците не се опасяват от своите гласоподаватели и вършат всичко допустимо да им основат условия обикновено да гласоподават и по всевъзможен метод да им оказват помощ да осъществят своето право на глас. При нас дейностите са единствено по какъв начин да се попречи на хората да гласоподават по всевъзможни способи. Това съобщи в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

" Не приказвам единствено за номерата им със секциите в чужбина - първо да ги лимитират, второ партийно да наложат секционните членове. Днес изтича периода за подаване на заявки за гласоподаване на карантинираните - каква подигравка и подигравка с гласоподавателите. На приказки всички партии са за висока изборна интензивност, а внезапно партиите отхвърлят да излъчват свои представители в тези преносими секционни комисии под претекст, че нямало искащи - страхували се. Блокират осъществяването на закона, ЦИК също си измиват ръцете ", сподели той.

" Гласове се купуват на локални избори. Но за парламентарните избори контролът е друг. Има тревога последните дни, че се засилват цели контингенти. Цял квартал гласоподава за избрана партия. Това се провежда със съдействието на полицейските и прокурорските служби. Органите на реда не противодействат, а спомагат да се случи това. Другото, което се прави - дописаните в описите - така наречен " мъртви души ", хора, които въобще не са в България или са умряли. На доста места, където партиите си сътрудничат - от статуквото - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и други гравитиращи към тях, попълнят си взаимно описите. Това е повода толкоз години да не бъдат отстранени толкоз години мъртвите души от описите.

При нас по този начин е изработен ИК и законите, че няма никакъв късмет да бъдат оспорени изборните резултати. Единственото напрежение след изборите може да остане при ниска изборна интензивност идващото държавно управление да е нелегитимно. Но партиите няма по какъв начин да потвърдят аномалии отвън ИК и отвън законите ни ", сподели Октай.

" Борисов е на дузпата още от фотосите с кюлчетата гол, а идващият, който ще бъде отстранен като медиатор на задкулисието е Иван Гешев ", счита той.

" Формацията на Слави Трифонов скапва безусловно цялостната скица на задкулисието за програмно експертно държавно управление, за което се приказва. Имам три разновидността съгласно изборната интензивност. Първи вид: изборна интензивност над 55%, чакам такава висока интензивност, влизат 5 партии. Ако е сред 50 и 55% влизат 6 политически обединения. Ако е под 50% интензивността - 7.

Демократична България ще осъществя сред 20-25 мандата при първия вид. Единствено величината на резултата на " ИТН " варира, само че той освен ще влезе в Народното събрание, освен ще бъде трета политическа мощ, само че може и да изненада с равнене с първите две партии. Той ще обере наказателния избор. ГЕРБ и Българска социалистическа партия не могат да съберат повече от по 70 мандата. Единствена опция за програмно държавно управление в този мой първи вид е Слави да се продаде и да се сплоти с ГЕРБ - нещо, което е невероятно, познавайки бизнеса му.

Във втори вид с влизането на " Изправи се! Мутри вън! " и Вътрешна македонска революционна организация на първите две партии ще има паднат резултатите. Това значи президентът да се готви да назначава служебно държавно управление след изборите. Това е най-вероятният вид ", сподели той.

Целия диалог с Осман Октай гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР