В България политическите игрички и интриги явно са по-важни от

...
В България политическите игрички и интриги явно са по-важни от
Коментари Харесай

Остър коментар за България: "Тази катастрофа е изцяло домашно производство"

" В България политическите игрички и интриги очевидно са по-важни от живота на хората. Сегашната злополука е напълно домашно произвеждане. " Германска журналистка с изострен коментар за България, споделя:

" В част от Източна Европа се е възцарил код алено. В страни като България, Румъния и Латвия, само че и в Русия числата, свързани с ковид, порастват трагично. Здравните системи са безнадеждно претрупани, тъй като клиниките са в окаяно положение и зле оборудвани, а лекарките и лекарите към този момент от месеци работят на лимита на опциите си. Но даже когато нямаше пандемия, късмет за добра терапия по този начин и по този начин имаха единствено тези пациенти, които бяха подготвени да надиплят сериозна сума пари ", написа при започване на острия си коментар в " Тагесцайтунг " журналистката Барбара Йортел, която добре познава България. По-нататък в коментара ѝ четем:

" Благодарение на безхаберните политици "

" Тенденцията е съдбовна: числата на новозаразените и умрелите нарастват стремглаво, а една от основните аргументи за това е, че

Ваксинационният песимизъм в действителност дава израз на едно надълбоко вкоренено съмнение към страната - това е инстикт, който хората са усвоявали в продължение на десетилетия. Тази настройка въобще не се е трансформирала - " посредством " на некомпетентните и безхаберни политици. България и Румъния към този момент от месеци обитават в спешна обстановка - и в двете страни няма устойчиво държавно управление. Политическите игрички и интриги очевидно са по-важни от живота и здравето на хората. ()

Православната черква пък, която от много време е лоно на реакционизма, дава всичко от себе си, с цел да прати на оня свят колкото може по-голяма част от паството си. Защото, колкото и да е неуместно, " словото Божие " има сериозна тежест измежду народа. Тъй че какво ли да кажем за оня румънски почитан свещеник, който раздава причестяване, без да съблюдава каквито и да било хигиенични наставления, а на всичкото от горната страна твърди, че болестта с Ковид-19 била изключена?

Четвъртата вълна на пандемията към този момент бушува с цялостна мощ освен измежду хората, само че и в главите на политиците, които носят отговорност. Сега те се мъчат да предотвратят злополуката с такива ограничаващи ограничения като локдаун, вечерен час, насилствени отпуски и тройното предписание " преболедувал-ваксиниран-тестван ", които обвързват с апела към хората да се имунизират. Пита се обаче дали този зов ще бъде чут толкоз бързо. На хоризонта към този момент се задават многочислени нови жертви. А злополуката си е напълно домашно произвеждане ", написа немската журналистка.

Как да се изясни това отвращение да се имунизират?

Катастрофата е домашно произвеждане - това написа в осведомителния портал t-online и наблюдателката Лиза Беке. Тя прецизира, че в началото имунизациите в тези страни не вървяха заради неналичието на задоволително препарат. " В същото време обаче е правилно и друго: желанието за имунизиране въобще не е толкоз всеобщо, колкото се надявахме. Едно допитване в 28 страни търси отговор на въпроса дали хората над 50-годишна възраст са подготвени да се имунизират. В Румъния 54% от неимунизираните в тази възрастова група декларират, че нямат желание да се имунизират и отсега нататък. Същото важи за 45% от тази група в България. "

Как да си разбираем това отвращение, пита по-нататък авторката и цитира мнението на Феликс Кравацек от Института за източноевропейски и интернационалните проучвания. Според него значим фактор са привичките и изискванията на живот. По адрес на Русия Кравацек прибавя и още нещо, което важи и за останалите страни: " Ниският % имунизирани се изяснява най-много с недоверието към политическите институции, само че и с неприятната връзка ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР