В България има 206 американски военнослужещи с въоръжение и техника,

...
В България има 206 американски военнослужещи с въоръжение и техника,
Коментари Харесай

206 американски военни са в България в момента

В България има 206 американски военнослужещи с въоръжение и техника, които организират учения. Това стана ясно от думите на министъръа на защитата Стефан Янев по време на днешния парламентарен надзор. Той отговори на въпрос на депутата от " Възраждане "   Елена Гунчева .

" И сега продължава този вид учения. Защото сега българските и американските въоръжени сили организират подобен вид обучение - от началото на януари, което ще продължи до месец юни ", посочи той.
Стефан Янев: Наши бойци няма да вземат участие в спор в Украйна
Нито един български боец няма да вземе присъединяване в спор или интервенция в Украйна, без тези решения да бъдат взети в Народното събрани...
Прочети повече
Военният министър изясни още, че числеността на цивилния и военния съставен елемент, присъстващ от Съединени американски щати на територията на България, не може да надвишава 2 500 души.

" До момента от 2006 година не е имало случай, в който американските военнослужещи да са доближавали цифрата от 2500. Говорим даже не за непрекъснато наличие, а за вид учения, които се организират на образователния полигон в Ново село ", сподели още Янев.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР