В Австрия в сряда беше отбелязан рекорд на новозаразените с

...
В Австрия в сряда беше отбелязан рекорд на новозаразените с
Коментари Харесай

Австрия счупи рекорда по новозаразени с коронавирус

В Австрия в сряда беше маркиран връх на новозаразените с ковид, единствено за едно денонощие са били регистрирани 30 000 нови случаи в страната. Това удостовери на конференция федералният канцлер Карл Нехамер. Омикрон-вълната на пандемията се стовари с цялостна мощ, разясняват специалисти, като прибавят, че развиването й съответствува с авансово направените моделни калкулации.

На съвещание на австрийското държавно управление е взето решение към всички здравни заведения, както и към имунизационните пунктове, да бъдат обособени охранявани зони и да бъде засилена съществуващата защита, с цел да бъде защитен медицинският личен състав от нападателни актове на съперници на имунизациите. Силите на реда ще приканват лица или групи с непочтено държание да изоставен охраняваните региони.

Властите и до през днешния ден бяха в правото си да разпръскват групи от хора, които затрудняват достъпа до здравно заведение, само че поради високата заболеваемост е належащо това предписание да се ползва още по-строго на всички места и когато и да е. При душевен и физически похищения над личния състав на здравните заведения или блокиране на достъпа до тях управляващите би трябвало да коментират строгите наказателни ограничения, които ще взимат по отношение на нарушителите на реда и да обезпечават спокойна работа на здравните заведения.

" Многократно бяха прекрачвани алените линии, болничният личен състав беше заплашван и бяха застрашавани човешки животи. Свободата на събиранията е огромно човешко богатство, което би трябвало да се пази. Но където има права, има и отговорности. Ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим тези, които се грижат за нас и нашето здраве ", съобщи на конференция министърът на вътрешните работи Герхард Карнер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР