В Атина беше извършено бомбено нападение срещу телевизия Скай, която

...
В Атина беше извършено бомбено нападение срещу телевизия Скай, която
Коментари Харесай

Бомбено нападение срещу една от най-големите гръцки телевизии

В Атина беше осъществено бомбено нахлуване против телевизия " Скай ", която е една от най-големите в Гърция. При офанзивата няма ранени, само че материалните вреди са огромни. Предполага се, че зад нападението стои " Групата на националните бойци ".

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Lefteris Partsalis
Ефир навън. Така стартира работният ден за чиновниците от гръцката телевизия " Скай ". От взривната вълна съвсем всички прозорци на 6-етажната постройка бяха счупени. Разрушенията в пространствата също са огромни.

Бомбата се взривила малко след 2,30 през нощта. Половин час по-рано в две атински медии са получили анонимни позвънявания за готвено нахлуване. Бомбата съдържала към 5 кг експлозив. Тя била сложена в раница пред 6-етажната постройка на малкия екран.

Според проверяващите почеркът на нападението е на по този начин наречената " Група на националните бойци ". От няколко години членовете ѝ водят битка против строгите стопански ограничения в страната. За тях се заприказва през 2013 година, когато " Групата " се опита да нападна офис на Нова народна власт с гранатомет. Оръжието обаче засече и нападателите избягаха като стреляха с автомати.

През идващите години последваха набези на " Групата на националните бойци " против банки, бизнес федерацията в Атина, Министерството на труда. Сред целите им беше даже резиденцията на немския дипломат.

Но за какво " Групата на националните бойци " е избрала да нападна телевизия " Скай " към този момент не е ясно. Властите дефинираха днешното нахлуване като " удар против демокрацията ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР