В Асеновград за втори път тази година се проведе 2-дневна

...
В Асеновград за втори път тази година се проведе 2-дневна
Коментари Харесай

Три пъти повече кучета са кастрирани в Асеновград през 2021 г., спрямо 2020 г.

В Асеновград за повторно тази година се организира 2-дневна акция за улов на безстопанствени кучета посредством мобилна кастрационна „ Ветеринарни практики ЗД “. Общият брой на уловените четириноги в двата дни е 19. От тях 11 са мъжки и осем - женски кучета. Те са открити в разнообразни елементи на Асеновград – индустриална зона, улица “Цар Самуил “, улица “Шипка “, квартал " Запад ", пазар " Асеница ", квартал " Баделема ", улица " Дружба ", централна градска част и квартал " Долни Воден ".

Към сегашния миг това е най–мащабната акция за преодоляване популацията на безстопанствените кучета, провеждала се на територията, на община Асеновград. В рамките на две акции, осъществени от мобилната кастриционна, за четири дни, са уловени, кастрирани, обезпаразитени и имунизирани общо 41 четириноги. Занапред община Асеновград ще продължи да си сътрудничи със същия екип от експерти. Целта на взаимната активност сред администрацията и мобилната кастрационна е да обезпечи безвредна среда за живот на асеновградчани и жителите по обитаемоте места в региона.

Предоставяме и информация за хванатите и кастрирани кучета на територията на община Асеновград:
– през 2020 година - 30 броя: 11 мъжки и 19 женски
– през 2021 година – 97 броя: до 04.11.21 година - 52 мъжки и 45 женски.
Следващите акции за улов на безстопанствени кучета, само че този път от Зооветеринарен комплекс - Пловдив, са избрани по график на 17.11.21 година (сряда) и 23.11.21 година (вторник).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР