В Асеновград ще има общинско „Социално предприятие за строителство, ремонт

...
В Асеновград ще има общинско „Социално предприятие за строителство, ремонт
Коментари Харесай

Близо 15 души ще търсят за новото Общинско предприятие в Асеновград

В Асеновград ще има общинско „ Социално дружество за строителство, ремонт и поддържане на общинска благосъстоятелност “.
Създаването му бе подкрепено с 22 от гласовете на съветниците в града. Сградата на новото звено ще бъде позиционирана в Промишлена зона „ Север “ и ще съдържа три пространства. Чрез основаване на предприятието ще бъдат разкрити нови работни места.
Това ще се случи посредством разпределяне на безплатна финансова помощ по план „ Насърчаване на общественото включване на уязвими групи посредством обезпечаване претовареност в областта на строитеството и поддръжката на общински обекти в община Асеновград “, по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.
Срокът на осъществяване на плана е 15 месеца, като началото му започва на 02.07.18 година Финансовата стойност е в размер на към 130 000 лв.. Идеята е придобиване и възобновяване на трудовите привички у хората от целевата група. А точно - дълготрайно безработни лица: над 54-годишна възраст; с главно или по-ниско образование; без професионална подготовка. Освен това, индиректно ще се усъвършенства положението на общинската инфраструктура и околната среда в община Асеновград.
Целта е, без да се губи време в осъществяване на публични поръчки, да се правят дребни поправки и поддръжка на общински здания, улични настилки и тротоари, зелени площи и т. н.
Професионалното съоръжение за осъществяване на посочените действия ще бъде закупено със средства по плана. Подборът на личния състав ще бъде осъществяван посредством конкурс. Екипът на новото Общинско дружество ще включва шеф, счетоводител, 11 общи служащи и трима наставници (строителни техници), като последните ще бъдат назначени за период от шест месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР