В архитектурен комплекс Музей на религиите в беше открита гостуваща

...
В архитектурен комплекс Музей на религиите в беше открита гостуваща
Коментари Харесай

В Стара Загора представиха уникални 100-годишни кадри от Първата световна война

В архитектурен комплекс „ Музей на религиите ” в беше открита гостуваща фотоизложба „ На фронтовата линия в моменти на мъртвило “. Кадрите са снимани преди повече от 100 години от хигиеничен младши контрольор Петко Пейчев.
Те показват разнообразни моменти от войнишкия живот, на фронтовата линия и по време на мъртвило, и активността на санитарните елементи на 12-ти пехотен балкански полк в края на Първата международна война (1917-1918 г.). Проф. Людмил Пейчев, правоприемник на създателя на фотографиите и куратор на изложбата, подчертава върху най-интересните моменти, уловени в фрагментите и описа за живота и активността на Петко Пейчев.
 Културен календар за Стара Загора за Страстната седмица Културен календар за Стара Загора за Страстната седмица
Нека забележим на какви културни събития могат да се радват жителите и гостите на град Стара Загора в седмицата преди най-големия христия...
Изложбата беше открита от Петър Калчев, шеф на РИМ-Стара Загора в наличието на зам. регионалните шефове Петя Чакърова, Красимир Червилов и Димитър Драчев. Изложбата е взаимна демонстрация на Медицински университет- Пловдив, Регионален исторически музей- Стара Загора с поддръжката на Община Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР