В амнезия изпадна 48-годишната Мария Карахристева, която на 30 юни

...
В амнезия изпадна 48-годишната Мария Карахристева, която на 30 юни
Коментари Харесай

Шофьорка, блъснала лекарка с думите „Сатанинско изчадие“, със скандална версия за стореното

В амнезия изпадна 48-годишната Мария Карахристева, която на 30 юни м.г. блъсна с автомобила си доктор Петя Аргирова, а по-късно я назова „ Сатанинско изчадие “. Жителката на с. Марково връхлетяла с волвото си лекарката, до момента в който пресича на пешеходна пътека на „ Пещерско шосе “ в Пловдив, предава 24 часа.

Досега два пъти е твърдяла, че е забелязала „ черно творение “ на пътя, което е блъснала. Днес пред Пловдивския областен съд Карахристева смени версията, като изясни, че не помни нищо от случая.

“Минах около АГ болничното заведение на “Пещерско шосе ” и тогава ми причерня. После помня, че видях момичето на асфалта, без да знам за какво е там ”, сподели тя. И повтори, че нямала никакъв спомен от удара.

Прокурорът Георги Пенев отвърна, че показанията ѝ са в несъгласие с казаното от нея по време на двата предходни разпита – от 23 март и 5 април тази година.

“Образно казано ми падна шалтера. Получих паникатака, стиснах кормилото и си наведох главата. Видях това черно творение, нефелим – човек без душа, сатанинско изчадие. Мислех, че съм го блъснала. След това стопирах. Виках на събралите се. В един миг се осъзнах и видях, че на земята е момиче с кръв по лицето ”, е декларирала тя пред проверяващите.

Карахристева удостовери, че е помолила един от очевидците на произшествието да повика кола за спешна помощ, тъй като телефонът ѝ останал в автомобила. Шофьорката съобщи, че не знае с каква скорост се е движела сега на удара, само че от предходните ѝ показания излиза наяве, че е карала с към 50 км/ч.

Пострадалата доктор Аргирова описа, че в деня на произшествието отивала на посещаване на баба си в УМБАЛ “Св. Георги ”. Заради горещото време решила да се придвижи с рейс. “Бях предходна половината платно, когато чух, че идва автомобил със съгласно мен висока скорост и забързах крачка. В идващия миг видях, че завива наляво към насрещното. Ускорих още повече, само че не беше задоволително. След удара не помня нищо за няколко часа. Ясните ми мемоари са от когато към този момент бях в регионална диагностика ”, изясни потърпевшата жена.

Вследствие на злополуката тя е получила фрактура на носа, тазова кост и главата, голям брой охлузвания и мозъчен кръвоизлив. “Беше огромен призрачен сън. Месеци не можех да се раздвижа и половин година бях в болнични ”, разказа страданията си доктор Аргирова. Претърпяла е голям брой интервенции, изгубила е подушване и е посещавала психиатър, който ѝ е изписал антидепресанти. “Страдах от тревога, още се опасявам да прекосявам улици ”, добави дамата.

Съдия Силвия Цанкова изслуша и Лъчезар Първанов, който е станал очевидец на злополуката. Мъжът е стоял в колата си на метри от мястото, на което Карахристева е блъснала лекарката. “Погледнах напред и видях колата по какъв начин завива наляво. Пешеходката изхвърча и падна на земята. Определено нямаше спирачен път. Аз бях зад автомобила, не светнаха стоповете ”, изясни Първанов. Той посочи, че колата е спряла 5-10 метра след удара, а лидерката е излязла и почнала да вика.

Подсъдимата Карахристева съобщи пред магистратите, че откакто умрял татко ѝ през 2016 се е лекувала при психиатър. “Имах тревога, не можех да дремя и сънувах плашещи сънища. Тези проблеми изчезнаха няколко месеца по-късно ”, сподели тя. След злополуката твърди, че също е потърсила лекарска помощ. Дъщеря ѝ Миглена Карахристева описа, че е видяла разлика в държанието на майка си. “Седмица или може би месец преди случая беше разсеяна, по-затворена в себе си, а татко ми ми сподели, че не спи добре. Просто усещах, че е друга ”, изясни 25-годишната жена.

Предстои съдът да разпита още очевидци, измежду които чиновници на “Пътна помощ ”, отзовали се на мястото. Следващото съвещание е на 13 октомври.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР