„В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого

...
„В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Надявам се тази година да имаме лекарство срещу Covid-19

В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого и по какъв начин да бъде угодено . Европейските жители могат да са сигурни, че всичко, подкрепено с данни и доказателства в досието на всеки лекарствен артикул, и е свястно от позиция на практическото приложение е вписано в продуктовата информация “. Това сподели пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.

Той разясни, че няма нещо, което да се е появило изненадващо в действителния живот, само че д а не е било открито в клиничните изследвания .

„ Имунитетът, който се построява след преболедуване, е от 3 до 5 месеца, а имунитетът, който се построява след имунизиране, е от 6 до 8 месеца . Наблюдението на всички имунизирани в клиничните изпитвания ще продължи до 2023 година, за са се откри равнището на отбрана... Надявам се през 2021 година да имаме лекарство, което да оказва помощ при Covid-19 “, добави проф. Гетов.

По думите му „ коронакризата е дала голям подтик за фармацевтичната и за здравната просвета за търсене на нови и по-безопасни решения “.

Ваксинирането е непринудено и гратис, по тази причина, в случай че някой изиска пари за ваксина, за услугата за имунизирането, би трябвало да се знае, че това е нерегламентирано и крие риск за здравето “, уточни проф. Гетов.

Според него поръчката към „ Астра Зенека “ е най-голяма, защото компанията най-рано е почнала създаването на ваксина. „ Очакванията бяха, че тя ще бъде най-рано подготвена. Ваксината стартира да се тества още от края на март 2020, само че се получи закъснение “, означи той.

Препоръката на специалиста е ограниченията в България да бъдат разхлабвани поетапно, с цел да може да се реагира навреме.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР