В 60% от случаите отворената платформа показва по-добри резултатиUbuntu показва

...
В 60% от случаите отворената платформа показва по-добри резултатиUbuntu показва
Коментари Харесай

Ubuntu побеждава Windows 10 в тестове на евтин лаптоп

В 60% от случаите отворената платформа демонстрира по-добри резултати

Ubuntu демонстрира по-добри резултати от Windows 10 в тестванията за продуктивност на наличен преносим компютър
(снимка: CC0 Public Domain)

Тестове за продуктивност, осъществени на на ниска цена 200-доларов преносим компютър, демонстрират преимущество на операционната система Ubuntu по отношение на Windows 10 – най-популярната Linux дистрибуция за лични компютри, развивана от Canonical.

Майкъл Ларабел, създател на Phoronix Media и основен разработчик на Phoronix Test Suite, е употребявал в тестванията преносим компютър Motile M141 на цена от 200 $, основан на процесор AMD Ryzen 3 3200U.
още по тематиката
Windows 10 Home е била авансово конфигурирана на преносимия компютър, а по-късно е добавена Ubuntu 20.04 LTS. Конфигурацията включва 4 GB RAM и 120 GB корав диск. 14-инчовият екран на преносимия компютър е с резолюция Full HD.

Ларабел е провел 63 теста и на двете операционни системи, като Ubuntu се оказва по-бърза от Windows 10 в 60% от случаите. Осредненият резултат от всички 63 теста сочи, че преносимият компютър работи с 15% по-бързо под Ubuntu, в сравнение с с Windows 10.

По-конкретно, Ubuntu извършва по-бързо визуализирането на Java текст, редица видео бенчмаркове, Intel Trave Tracer и средата Python 3. Ларабел отбелязва, че графичният редактор GIMP също работи видимо по-бързо в Ubuntu, в сравнение с в Windows 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР