В 54-то издание на фестивала Софийски музикални седмици“, брилянтният пианист

...
В 54-то издание на фестивала Софийски музикални седмици“, брилянтният пианист
Коментари Харесай

Осмокласничка свири с прочут пианист

В 54-то издание на фестивала „ Софийски музикални седмици “, брилянтният пианист Георги Черкин и водещи музиканти от състава на Софийската филхармония, основатели на струнния отбор „ Класик Арт “ застават един до друг с млади български гении в концерта „ Виртуозни типичен и кино шедьоври “ на 10-ти юни от 19.00ч. в камерна зала „ България “. В осъществяване на едно от най-обичаните цигулкови творби от Георги Златев-Черкин, „ Севдана “, ще чуем надарената млада цигуларка Киара Николова, притежател на редица оценки от наши и интернационалните състезания.



През миналия сезон, Киара завоюва състезанието за млади реализатори на българска музика в Бургас, точно с обичаната от генерации музиканти и аудитория – „ Севдана “. Младата цигуларка е ученичка в 8-ми клас в НМУ „ Л.Пипков “, в класа на известния цигулков възпитател Благородна Танева в НМУ „ Л.Пипков “. Киара е концертмайстор на юношеския оркестър в НМУ „ Л.Пипков “ с диригент Славил Димитров. Като солист, взе участие в концерти на Видинска филхармония, Симфониета-София и в редица изяви из страната, в това число в програмата на МФ „ Софийски музикални седмици “, МФ „ Варненско лято “, МФ „ Солинария “ и други В резултат на успехите и в интернационалните състезания, младата цигуларка е поканена за присъединяване в лауреатски концерти в Ню Йорк, Сараево, Венеция и други

За първи път на сцената на камерна зала „ България “ Киара Николова ще свири дружно с брилянтния български пианист Георги Черкин, прелестните музиканти в струнен отбор „ Класик Арт “ и младия контрабасист Боян Еленков, емблематичната цигулкова творба „ Севдана “ от огромния композитор Георги Златев-Черкин, и „ Па по този начин “ от сполучливия български композитор Петя Тончева. В програмата на концерта " Виртуозни типичен и кино шедьоври " на 10-ти юни от 19.00ч. са включени още произведения от: В.А.Моцарт, П.И.Чайковски, Роберт Шуман, К. Давидов, Камий Сен-Санс, Виктор-Фредерик Веримст, тематики от филмите “Хари Потър ”, “Междузвездни войни ” и “Карибски пирати ” в аранжимент за пиано и камерен отбор от Георги Черкин.
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР