В 25-я лунен ден всяка груба храна трябва да се

...
В 25-я лунен ден всяка груба храна трябва да се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.01.2022

В 25-я лунен ден всяка груба храна би трябвало да се заобикаля. Храната би трябвало да е лека и здравословна. Организма ще се оправи мъчно с храносмилането, тъй като работи на режим саморегулация и самоочистване, по тази причина денят е удобен за недояждане. Може да посветите деня на растителна храна - плодове и зеленчуци. Това ще отстрани токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. По-безопасен вид е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезненият вид за разтоварване. Само е нужно да се помни, че не се предлага да се смесват зеленчукови и плодови сокове в едно хранене.

Днес е доста потребно да се пие допустимо най-вече вода. Колкото повече пиете вода, толкоз по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по натурален метод и без неприятни последици.

Ако не желаете диетите и недояждане, тогава просто се пробвайте да ядете здравословна растителна храна през днешния ден, като се изключи месо, мазни и пържени храни, както и тестени произведения. Салати, плодове, зърнени и бобови растения, ядки и сушени плодове - всичко това ще бъде същинско наслаждение за тялото ви на този ден. Млякото може да бъде включено в менюто, само че в малко количество, също извара.

Подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

ЗЕЛЕН БОБ НА ФУРНА

Продукти: 1 консерва зелен фасул, 1-2 моркова, 1 глава лук, 5 скилидки чесън, доматено пюре консерва или нарязани на дребно пресни, 1 ч. ч. вода, черен пипер, червен пипер, копър, олио, сол.

Заливка: 1 яйце и 1 кофичка кисело мляко.

Приготвяне: Запържва се лукът, нарязан на дребно, прибавят се малко по-късно нарязаните моркови и чесъна, брашното и аления пипер.

Сипва се консервата зелен фасул, доматеното пюре. Разрежда се с водата. Обърква се всичко и се трансферира в тава. Пече се в умерена фурна. Като стане готово ястието, от горната страна се пуска копъра и се прави заливката (като за мусака). Оставя се да се запече още веднъж.





Полезни препоръки: Киселото успокоява при неспокойствие, яд или вътрешен дискомфорт. Сладкото дава сила. Лютото също дава сила, в случай че сте изтощени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР