В 23.30 ч. в петък влязоха в сила новите мерки

...
В 23.30 ч. в петък влязоха в сила новите мерки
Коментари Харесай

Влязоха в сила новите мерки срещу COVID-19 в страната

В 23.30 ч. в петък влязоха в действие новите ограничения против разпространяването на COVID-19 у нас. Всички нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене и молове към този момент са затворени.
Преустановява се образованието за всички възпитаници от 1 до 12 клас, както и всички извънкласни действия. Всички висши учебни заведения също стопират присъствените си занимания. Затварят се детските градини и ясли, както и детските центрове.
Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, само че при претовареност до 30% и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Фитнес центровете, както и всички заведения за хранене - също стопират работа.
Променят се и разпоредбите на „ зеления коридор” за възрастните хора. Той ще важи единствено за питателните магазини от 8.30 до 10.30.
Наложените ограничавания ще са в действие до 21-ви декември, когато ще стартира поетапното им разхлабване.
С настъпването на рестриктивните мерки в 23.30 започнаха всеобщи инспекции на Столичната полиция и РЗИ в нощните заведения. В един от питейните заведения е продължавала потреблението на алкохол, а пред проверяващите е обяснено, че се черпят хора от личния състав. Връчен е акт за санкция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР