В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно.

...
В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно.
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 23.01.2022

В 21 лунен ден може да се хапне към този момент по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви би трябвало да преобладават " живи " храни, в които да има най-малко химическите добавки, мазнини, сол и захар.

Днес можете да се поглезите с обичан десерт, да организирате дребен празник вкъщи. Събиране с близки хора, родственици и фамилията ще бъде доста прелестно. Можете да получите доста позитивни страсти от тях, а връзката ще усъвършенства настроението ви.

Денят е обвързван с кръвоносната система, по тази причина е потребно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат артикули, които я ускоряват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и други Може да се пие изсъхнало алено вино.

За предпочитане е храната да е лека, с цел да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с доста мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни артикули ще бъдат доста потребни през днешния ден.

РИБА С ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти за 1 порция : 200 г риба (мерлуза, шаран, скумрия, тресчица, друга риба), 100 г (1 голям) домати, 15 г галета, 20 мл олио, 10 г брашно, магданоз, щипка захар, червен пипер, сол.

(за 1 кг риба – ¾ чаша олио, 1 кг червени домати, китка магданоз, 1 лъжица червен пипер, 2 лъжици галета, ½ лъжица захар, 1 лъжица брашно, сол на вкус)

Приготвяне : Измитата и посолена риба се реже на порции.

Доматите, нарязани на кръгове, се разстилат на дъното на тавата, където ще се пече рибата. Ръсят се със сол, червен пипер, магданоз, захар и галета.

Върху доматите се подреждат рибените порции, които се заливат с глазура, приготвена от олио, малко брашно и щипка червен пипер. Ястието се залива с олио.

Пече се, до момента в който сосът остане на лой.

„ Всичко, в което има еднообразие, е рисково. Еднообразието в храненето също е рисково. “

Учителят Петър Дънов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР