В 17.30 часа по инициатива на женската организация Зонта клуб

...
В 17.30 часа по инициатива на женската организация Зонта клуб
Коментари Харесай

НДК ще светне в оранжево в подкрепа на кампанията срещу насилието над жени

В 17.30 часа по самодейност на женската организация Зонта клуб "Света София " НДК ще засвети в оранжев цвят. Това оповестиха от Националния замък на културата.

С този акт се дава старт на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над дамите, до 10 декември - Световния ден на човешките права). По целия свят емблематични здания ще се осветят в оранжево, ще се организират голям брой акции, полемики и други, в поддръжка на интернационалната акция на Организация на обединените нации да оцветим света в оранжево и на Зонта Интернешънъл - "Зонта споделя НЕ на насилието над дами и девойки ".

За първа година в акцията се включва по този ексцентричен метод и столицата на България. Идеята точно НДК да засвети в оранжев цвят е на дамите от Зонта клуб "Света София ". "Целта на огромната ни акция е повече хора да схванат за акцията и да се заприказва все по-открито за казуса с насилието във всичките му форми ", сподели Виктория Стоянова, президент на клуба. Освен светлините на фасадата на Двореца, ще бъде подложен и 10-метров транспарант, който ще бъде още един акцент, привличащ вниманието на столичани и гостите на столицата.

От 18:30 часа в хотел "Централ Форум " в София ще се проведат сказка и полемика на тематика "Нови решения за елиминиране на насилието над дами и домашното принуждение след подписването на Истанбулската спогодба от Р България ", проведена от ЗК "София " и ЗК "Света София ". В полемиката ще вземат присъединяване водещи имена в региона на правното покровителство в България, представители на държавни институции и нестопански организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР