Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия

Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия ...

Проф. Иван Поромански: Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс


Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс. Tова заяви проф. Иван Поромански, новия директор на "Пирогов", по БТВ.

По думите на Балтов е извършена подробна проверка на трудовото досие, в което са открити множество нарушения. "Когато постъпих като директор ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок", коментира Поромански.

Балтов отдолу е разписал съгласен - той е назначил сам себе си, уточни Поромански. От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен. "Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред", категоричен е Поромански.

Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта - тази, с която е бил уволнен", смята Поромански.

Новият директор на "Пирогов" каза още, че предшественикът му отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. "Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя", казва Поромански. Той е категоричен, че няма политически натиск за това уволнение.

Източник: trud.bg