Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия

...
Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия
Коментари Харесай

Проф. Иван Поромански: Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс

Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните правила и трудовия кодекс. Tова съобщи проф. Иван Поромански, новия шеф на " Пирогов ", по БТВ.

По думите на Балтов е осъществена подробна инспекция на трудовото досие, в което са открити голям брой нарушавания. " Когато постъпих като шеф ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и другар на Асен Балтов, в която той оферираше Балтов да стане шеф на операционния блок ", разяснява Поромански.

Балтов изпод е разписал склонен - той е назначил самичък себе си, посочи Поромански. От този миг се е наложила инспекция на досието на Асен Балтов, където са открити голям брой други нарушавания, поради които той бил уволнен. " Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволняване, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволняване е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред ", безапелационен е Поромански.

Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта - тази, с която е бил уволнен ", счита Поромански.

Новият шеф на " Пирогов " сподели още, че предшественикът му отказал да се разпише под заповедта и чака да я оспорва в съда. " Нямах никакво подозрение, че би трябвало да го уволня. Беше ми доста неприятно, защото се познаваме от дълго време, само че бях задължен да го направя ", споделя Поромански. Той е безапелационен, че няма политически напън за това уволняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР