Уволнения в столичната детска градина, в която дете получи химически

...
Уволнения в столичната детска градина, в която дете получи химически
Коментари Харесай

Уволнения в градината, в която дете получи химически изгаряния заради дезинфектант

Уволнения в столичната детска градина, в която дете получи химически изгаряния от дезинфектант преди към две седмици. Проверката по случая е открила, че неглижиране при съхранението на дезинфектантите е причина за случая с 2-годишното момиче. Добрата вест е, че все още детето се възвръща.

Трима помощник-възпитатели са уволнени, а две медицински сестри са освободени от кмета на регион Младост поради случая с 2-годишното дете.

Нееднозначно беше открито, че има неглижиране и несериозно отношение в подтекста на предпазване на препаратите, като същият беше открит на необезопасено за децата място, сподели Нели Манчева, основен специалист дирекция " Образование " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Дезинфектантът е позволен за приложимост, вярно разводнен, вярно употребен, само че попадайки върху кожата, в този смисъл детската кожа може да аргументи тежки изгаряния, добави Нели Манчева.

Бащата на 2-годишното дете Георги Събински съобщи за " По света и у нас ", че не може да упрекна никого за случая. В телефонен диалог призна, че е изгледал записи от камерите в детското заведение, на които се вижда по какъв начин се разнасят препарати.

Персоналът, който е работил в първата промяна сутринта още, откакто са признати дечицата, има пропуск във връзка с съхранението по този начин да го кажем на разтвора на дезинфектанта, с който се прави почистването, сподели Наталия Маринова, шеф на ДГ 56 " Здравец ".

Сглобявайки пъзела от видяното от видеокамерата, небрежност е причина и вероятно за провокиране на този случай, добави тя.

Днес детето към този момент е добре, през няколко дни посещава " Пирогов " за интервенции.

В момента не посещава детска градина, а след цялостното си възобновяване няма да се върне в същата, увери бащата. Директорката на детската градина увери, че няма да допусне сходен случай да се повтори. А поради уволнения личен състав все още децата са събрани в една яслена група.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР