Увеличеният износ на петрол и високите цени на газа ще

...
Увеличеният износ на петрол и високите цени на газа ще
Коментари Харесай

Въпреки санкциите, Русия очаква ръст на приходите от износа на енергоносители от 38% тази година

Увеличеният експорт на нефт и високите цени на газа ще покачат приходите на Русия от експорт на енергоносители до 337,5 милиарда $ тази година, което е с 38 на 100 повече от 2021 година, съгласно документ на икономическото министерство, забелязан от Ройтерс.

За 2023 година икономическото ведомство планува доходи от 255,8 милиарда $, което също е над получените през 2021 година 244,2 милиарда $.

Скокът на приходите, в случай че се окаже действителен, ще помогне на съветската стопанска система да понижи резултата от наложените на страната наказания от страна на Запада. Освен това сходен растеж би оказал помощ на президента Владимир Путин да продължи да финансира военната си акция в Украйна, а и да увеличи заплати и пенсии във време, когато страната изпада в криза, а инфлация води до спад на виталния стандарт, показва организацията.

Но скокът на приходите от продажби на сила може единствено отчасти да компенсира удара, нанесен от глобите, считат анализатори.

" Въздействието на глобите и извънредно неравномерно. В някои браншове, да вземем за пример автомобилния, то е пагубно, до момента в който петролният е на практика непокътнат ", показва Янис Клуге от немския Институт по интернационалните въпроси и сигурност. По думите му съществено наранени са и финансовият бранш и този на осведомителните технологии, защото са били съществено свързани със Запада.

Министерството предвижда съвсем удвояване на цената на газа до 730 $ за 1000 куб. м тази година, след което еволюционен спад до 2025 година Според прогнозата износът на газ по тръби от " Газпром " ще спадне до 170,4 милиарда куб.м вследствие на пониженото подаване и прекъсването на доставките до няколко страни. Прогнозата през май предвиждаше експорт на 185 милиарда куб. м. През 2021 година " Газпром " осъществя 205,6 милиарда куб. м. газ на европейския пазар.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР