Увеличението на приходите на местната власт ще я направи по-дееспособна

...
Увеличението на приходите на местната власт ще я направи по-дееспособна
Коментари Харесай

Местната власт ще е независима, ако си увеличи приходите, заяви Румен Радев

Увеличението на приходите на локалната власт ще я направи по-дееспособна и самостоятелна. Това сподели президентът Румен Радев на среща в Нови пазар с кмета Георги Георгиев и неговия екип.

„ Трябва да вървим в тази посока – към по-големи административни и финансови пълномощия на локалната власт “, акцентира президентът. По думите му, когато по-голяма част от данъчните приходи остават за локалните управляващи, това ще отвори път за реализация на концепциите и политиките най-близо до хората. Така ще има същинско съревнование сред българските градове да основават по-добро качество на живот и да предизвикват повече хора да избират да живеят в тях.



Кметът Георги Георгиев открои упоритостта на управлението на Нови пазар да сътвори промишлен парк в града, който да притегля и служащи от прилежащите обитаеми места. Като съществени проблеми пред Нови пазар бяха откроени тежкото положение на локалната болница и на незабавния медицински център. За построяването на съвременен незабавен център Община Нови пазар е получила увещание за подпомагане от Министерството на здравеопазването, само че досега не са подхванати действителни дейности в тази тенденция.

По-късно президентът прегледа новопостроения храм „ Св. Димитър “ в с. Стан и посети остарялата българска столица Плиска.

„ Това е свято място за всички нас, от тук стартира България “, сподели президентът, откакто прегледа Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват Плиска. „ От почитание към нашите предшественици би трябвало да влагаме повече и разсъдък, и грамотност, и отговорност в дните си през днешния ден “, уточни Румен Радев.

Държавният глава посети и „ Двора на кирилицата “ в Плиска, основан от Карен Алексанян, и взе участие в тържественото разкриване на бюст-паметник на Захари Стоянов. В церемонията взеха присъединяване и представители на българските общности зад граница, в това число наши сънародници от Тараклия в Република Молдова.



Румен Радев напомни заветите на огромния български бунтовник и журналист Захари Стоянов. „ Когато сме обединени от концепцията за свободата, няма какво да ни спре. Когато сме подготвени да жертваме всичко в името на свободата, равенството и бъдещето на българския народ, ние можем самоуверено да гледаме напред! “, акцентира президентът в изявлението си при откриването на бюст-паметника на Захари Стоянов в „ Двора на кирилицата “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР