Увеличен брой на пътническите композиции по някои направления, както и

...
Увеличен брой на пътническите композиции по някои направления, както и
Коментари Харесай

Новият график за движение на влаковете влиза в сила


Увеличен брой на пътническите композиции по някои посоки, както и доста усъвършенствани връзки на влаковете в някои от главните основни гари - това планува новият график за придвижване на влаковете, който влиза в действие от през днешния ден.

Бързият трен Чайка-София-Бургас-София през Подбалканската жп линия към този момент ще се движи всеки ден и ще изминава дистанцията в едната посока за по-малко от шест часа.

Движението на влаковете в секторите с максимален брой пасажери в работните дни ще бъде на чести шпации. По направленията София-Перник-София, София-Лъкатник-София, Пловдив-Асеновград-Пловдив.

С влизането в действие на новото разписание се резервира ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, както и интернационалната връзка София- Крайова, която се реализира със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон (от юни до октомври) се възнамерява да се резервира придвижването на сезонния трен Солун-София-Солун. Влакът отпътува от София в петък и идва в Солун в събота заран, а в противоположната посока потегля от Солун в неделя вечер и идва в София в понеделник заран.

От София за Букурещ директните вагони още веднъж ще се движат единствено през лятото. През останалото време с прехвърляне на гара Русе. Международните влакове София-Букурещ-София и София-Истанбул ще отпътуват от началните си гари с два часа по-рано досегашното си разписание за комфортни връзки с влакове в други посоки.

Директният трен сред София и Белград ще се реализира единствено през летния сезон.

Догодина транспортът на пасажери ще се прави с общо 579 влака, от които - 14 интернационалните бързи влака (като 2 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 77 бързи влака (4, от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата), 135 пътнически влака и 353 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

В графика на БДЖ са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура.

Подробна информация за новия график клиентите на „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД могат да получат от чиновниците на гишета „ Информация " и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 0700 10 200 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР