Увеличават се спестяванията на средната класаДепозити със суми над 1

...
Увеличават се спестяванията на средната класаДепозити със суми над 1
Коментари Харесай

816 души с депозити по над 1 млн. лева

Увеличават се спестяванията на междинната класа


Депозити със суми над 1 млн. лева имат 816 души, сочат данните на Българска народна банка към края на март. За три месеца милионерските депозити понижиха със 17 броя откакто в края на декември доближиха рекордните 833 броя. Една от аргументите за това може да са високите коледни бонуси, които са взели мениджъри на огромни компании. През последното тримесечие на 2017 година депозитите на милионери набъбнаха с 58 броя.

В началото на 2018 година обаче част от парите по сметките им може да са ориентирани към други вложения или да са изхарчени. Общата сума на средствата по милионерските депозити се намали с 85,7 млн. лева до 1,945 милиарда лева Пари от сметките си теглят освен заможните българи, а и тези с по-скромни спестявания. Депозитите със суми до 5000 лева понижават с 155,5 хиляди броя, а общата сума на парите в тях спада с 84,7 млн. лева, или близо толкоз, колкото са изтеглили от спестяванията си и най-богатите.

Увеличават се спестяванията на междинната класа – на хората, които имат депозити със суми сред 5 хиляди и 500 хиляди лева В резултат общата сума на депозитите на семействата нараства през тримесечието с 245 млн. лева и надминава 48 милиарда лева


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР