Увеличават се глобите и санкциите за недобросъвестните шофьори, но се

...
Увеличават се глобите и санкциите за недобросъвестните шофьори, но се
Коментари Харесай

Само на 5-има са взети книжките за година в София

Увеличават се санкциите и глобите за недобросъвестните водачи, само че се усилват жертвите и тежко ранените на пътя. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия Богдан Милчев, председател на Института за пътна сигурност.

Планираните ограничения от Министерство на вътрешните работи са неправилни, съгласно него. Министерство на вътрешните работи не води статистика на систематичните извършители, регистрира Милчев. Само на 5-има са взети книжките за година в София. Според други данни систематичните извършители са най-малко 20 000. По думите му против 100 лв. се възвръщат отнети точки. Процедурата по лишаване на контролни точки може да се апелира на две инстанции. Административната процедура може да бъде заобиколена, предизвести Богдан Милчев.

Нужни са нови ограничения, по мнението му. Оказва се, че в последните две години доста малко количества опиати се залавят. Кокаинът става по-евтин и наличен и това се отразява на пътя. Дейността на държавните институции би трябвало да стане транспарантна, настоя Милчев. За него би трябвало стабилно ръководство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР