Увеличават се алергичните заболявания сред населението в България. Това каза

...
Увеличават се алергичните заболявания сред населението в България. Това каза
Коментари Харесай

Все повече българи имат алергии

Увеличават се алергичните болести измежду популацията в България. Това сподели доктор Надежда Тасковска, алерголог.
По думите ѝ наклонност за повишаване на заболелите от алергия има във високоразвитите страни.
„ Основният проблем за увеличаващият се брой алергични хора е обвързван с екологията. Това се изяснява със замърсяването на околната среда и най-много въздуха “, добави тя.
Докторът посочи, че полените са по-агресивни в по-големите градове. Д-р Тасковска изясни, че поради замърсяването на въздуха, горните и долните ни дихателни пътища се изострят и стават по-чувствителни.
„ Алергията може да е генетично наследена. Ако единият родител има алергия, рискът детето да прояви същата алергия е 50%. Ако и двамата имат алергия, то рискът се усилва на 70%. Това са главните аргументи за появяването на алергия в хората – наследствеността и екологичният проблем “, съобщи тя.
Алергологът добави, че пролетната алергия не е рискова, в случай че се вземат навременни ограничения за лечението ѝ, съобщи Фокус.
„ Алергията нормално стартира от носа и очите. Ако не се подхващат ограничения, тя може да слезе към белият дроб. Ако обхване белодробните пътища може да провокира по-сериозни пристъпи като зной и кашлица “, изясни доктор Тасковска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР