Увеличаването на заболеваемостта и увеличаването на хоспитализациите, което се отчита

...
Увеличаването на заболеваемостта и увеличаването на хоспитализациите, което се отчита
Коментари Харесай

Москва не планира локдаун поради ситуацията с коронавируса

Увеличаването на заболеваемостта и увеличението на хоспитализациите, което се регистрира в Москва, може да се изясни с есенния сезон и всеобщото завръщане на московчани от ваканции, осведоми ТАСС.

Няма обаче проекти за въвеждане на неработни дни на фона на обстановката с ковид в Москва.

Училищата, детските градини и градските институции ще работят както преди, сподели източник в столичната администрация.

„ Увеличаването на заболеваемостта и увеличението на хоспитализациите, което се записва в Москва, може да се изясни с есенния сезон и всеобщото завръщане на московчани от ваканции. В момента държавното управление не разисква блокиране или строги ограничения като пролетта на 2020 година Училищата, детските градини и градските организации не престават да работят. При предходния режим отдалечената работа за работодателите остава целесъобразна. Въвеждането на неработни дни в столицата не се обмисля ", сподели източникътПо-рано заместник-кметът на столицата по общественото развиване Анастасия Ракова съобщи, че заболеваемостта от Коронавирус в Москва се е нараснала с 24% през седмицата, а процентът на хоспитализацията се е нараснал с 15%. Според Ракова есенният сезон се характеризира с увеличение на заболеваемостта от остри респираторни вирусни инфекции, както и с внезапно увеличение на броя на контактите, свързани с връщането на жители от ваканции и вили, както и с обновяване на часовете в учебните заведения.

Заместник -кметът означи, че в столицата е разпрострат и непокътнат задоволителен потенциал за кревати за лекуване на инфектираните с ковид.

В същото време специалистите непрестанно организират изследване на генома на вируса SARS-CoV-2, с цел да схванат с кой вид да се занимават по-сериозно. Бяха разпределени специфични дотации за проучване на секвенирането на генома.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР