Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

...
Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на
Коментари Харесай

NNW Europe: Страните от Югоизточна Европа трябва да строят нови базови безвъглеродни мощности

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното преустановяване на потреблението на въглища значи, че до 10 години Югоизточна Европа може да почувства дефицит на енергийно произвеждане. Това съобщи Тим Йео, ръководител на New Nuclear Watch Europe, по време на провелата се в София конференция „ Ролята на Неправителствени организации при образуване на енергийна политика в ЮИЕ “, проведена от Института за енергиен мениджмънт с поддръжката на Министерство на енергетиката и в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тим Йео показа главните заключения от разбор на New Nuclear Watch Institute (NNWI) – част от New Nuclear Watch Europe, който демонстрира несигурния баланс на енергийните пазари в Югоизточна Европа. Авторите на проучването обръщат внимание на сложните и незабавни политически провокации, пред които е изправен районът предвид на идните промени в общоевропейската енергийна политика.

Според изследването, три неизбежни трендове, които се развиват редом, ще нарушат съществуващия енергиен баланс в Югоизточна Европа, заплашвайки района с дефицит на електрическа енергия. Сред тях са увеличаващата се поддръжка на европейско равнище за ускореното преустановяване на потреблението на въглища след Парижкото споразумение; възходящият с бързи темпове брой електрически коли и повсеместното използване на енергоемки технологии за обработка на данни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР