Увеличаване на тол таксата с цел повече пари в хазната.

...
Увеличаване на тол таксата с цел повече пари в хазната.
Коментари Харесай

Превозвачи: Увеличаването на тол таксите ще повиши инфлацията

Увеличаване на тол таксата за повече пари в хазната. Това е една от ограниченията, свързани със " стягането на коланите ", препоръчани от финансовото министерство. Превозвачите са безапелационни, че новата мярка ще увеличи инфлацията.

" Убедени сме, че пари за поддръжка на пътищата би трябвало да има. Основният въпрос остава обстоен одит на разноските към тол системата. Издръжката на самата система е извънредно скъпа. Каквито и покачвания да бъдат въведени, те няма да отидат по вярното предопределение. Важно е да знаем какво включва като разход поддръжката на тол системата ", разяснява Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи по Bulgaria ON AIR.

" В момента, в който утежним разхода на километър за превозвачите, непосредствено това се трансферира към крайния консуматор ", предизвести той.

Превозвачите приканват способените институциите да обсъдят проблема дружно и да стигнат до работещо решение и за сектора, и за бюджета. Те оферират да се вкара и отстъпка за изминато разстояние. Извадили са данни за камиони с несъразмерно платени тол такси. Заявили са градивна роля в процеса, чакат разговор с институциите и към този момент не възнамеряват митинги.

" Най-големият проблем в страната сега е цената на силата за производителите. Държавата би могла да облекчи преноса на артикули и хора по най-хубавия метод, с цел да може стокообменът да циркулира необезпокоявано. Намаленият стокообмен е главен проблем ", посочи Рашков.

Според него директният трафик би могъл да се таксува в допълнение, като това няма да се отрази непосредствено върху пътищата от тол системата.

" Много е значимо да намерим практическо измерения на всички признати политически актове. Със сигурност промишлеността би трябвало да бъде обединена и да приказва в един глас. Надявам се икономическата обстановката да е постоянна ", приключи Николай Рашков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР