Увеличава се предизборното напрежение в Гърция. Бившият премиер, Кириакос Мицотакис,

...
Увеличава се предизборното напрежение в Гърция. Бившият премиер, Кириакос Мицотакис,
Коментари Харесай

Предизборното напрежение в Гърция расте все повече

Увеличава се предизборното напрежение в Гърция. Бившият министър председател, Кириакос Мицотакис, предизвести за риск от трети избор през август.

Ако консерваторите от " Нова Демокрация " не получат задоволително гласове за сформиране на независимо държавно управление, ще последват нови изключителни избори през август, съобщи Факти.бг.

Тази алтернатива пред гласоподавателите сложи водачът на партията, Кириакос Мицотакис, в изявление пред държавната телевизия НЕТ единствено 18 дни преди вота на 25-ти юни.

Всички опозиционни партии, участващи в изборите разясняват, че някогашният министър председател изнудва гласоподавателите.

В същото време СИРИЗА и социалистите от ПАСОК изрично заявяват, че няма политическа платформа, която да ги сплоти с консерваторите за коалиция.

Всички социологически изследвания до в този момент изрично отреждат първо място на консерваторите, само че без гаранции за еднопартийно държавно управление.

Очаква се и две нови партии да преминат бариерата за влизане в Народното събрание, което покачва условията за независим кабинет.

Предизборната тактика на партиите е да се срещат с повече гласоподаватели в региони, от където на първия избор са получени ненадейно ниски резултати, съобщи БНР.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР