Увеличава се опасността от възникване на горски пожари, заради очакваното

...
Увеличава се опасността от възникване на горски пожари, заради очакваното
Коментари Харесай

Повишена опасност от възникване на горски пожари

Увеличава се заплахата от пораждане на горски пожари, поради предстоящото през тази седмица покачване на температурите и засушаването през идващите 10 дни, предизвестяват от Североизточното държавно дружество (СИДП), представени от Българска телеграфна агенция.

От началото на годината на територията на стопанството е зародил единствено един пожар, който е угасен навреме от чиновници на пожарната и на горското, а опожарената територия е напълно дребна, означават от пресцентъра на предприятието.

" Това лято беше дъждовно и до тук нямахме проблеми, само че все пак подновихме 14 750 линейни метра минерализовани линии сред селскостопанските територии и горите. Даваме и денонощни наряди ", прецизира инж. Красимир Христов от ДГС-Шумен, представен от пресцентъра на СИДП. Той напомня, че през предходната година при 8 пожара са унищожени 18 декара с гори на територията на ДГС-Шумен.

" Пораженията през 2017 година можеха да бъдат доста по-големи, само че с помощта на жителите, които навреме подаваха сигнали на телефон 112, ние успяхме да локализираме по-бързо пожарите. За следващ път желая да благодаря и на всички екипи от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Шумен ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР