Увеличава се броят на автокъщите в района на главен път

...
Увеличава се броят на автокъщите в района на главен път
Коментари Харесай

Бум на продажбите на коли втора употреба в Дупница

Увеличава се броят на автокъщите в региона на основен път Е-79 край Дупница. Бизнесът с коли втора употреба в последните месеци съществено се раздвижва, а съгласно търговците това се дължи на засиленото търсене. От година насам от автокъщите пазарят доста македонци и гърци, а съгласно търговците това е повода към сектора да са насочат нови вложители.

Дупница

Първите автокъщи в Дупница са отпреди 30 години. В този бизнес влагат най-вече локални хора, както и от прилежащите общини - Кюстендил, Радомир и Перник. Само за последните три години в Дупница са открити 11 нови автокъщи.

Георги Грозданов е в бизнеса с продажбата на коли втора употреба от години. Преди 6 месеца, се наложило да открие нова автокъща, защото купувачите се нараснали.
Георги Грозданов,собственик на автокъща: Преди по-малко места, нямаше къде да слагаш коли и т.н и поради това нещо се принудихме да създадем автокъща. Те би трябвало да имат разстояние една от друга. Да не се нараняват порти, поради това по-хубаво да е по-голяма площта, клиентите да се разхождат свободно, въпреки всичко това са коли цапат се като минаваш около тях, с цел да я покажеш би трябвало да отвориш вратите, желае си разстояние, желае си и пространство.
Конкуренцията в сектора подсигурява по-качествена стока, разясняват автотърговците.
Георги Грозданов,собственик на автокъща: Това те кара да ставаш по-добър специалист в активността си, с цел да не фалираш колкото по - огромна е конкуренцията, би трябвало да ставаш толкоз по-добър. Това е добре за клиентите, тъй като клиента взима по-качествена стока, поради това, че дилърът гледа да е конкурентен на своите сътрудници.
Повечето коли са импорт от Италия. В момента се търсят най-вече икономични коли.
Димитър Попов, покупател: ТДИ мотор най-много 2009, ще разгледаме какви модели коли има с сходни характерности ме интересуват като мощ като цена, по какъв начин вървят.
Паралелно с автокъщите в региона на Дупница се усилва и броят на автосервизите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР