Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме

...
Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме
Коментари Харесай

Гешев: Загубихме малка битка, но сме решени да спечелим войната срещу олигарсите

 " Уважение към решението на съда. Респект към сътрудниците прокурори. Загубихме дребна борба, само че сме твърдо решени да спечелим войната против корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот ".

Така основният прокурор Иван Гешев разяснява в обществените мрежи оправдателните присъди за Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажбата на миноритарния дял от енергоразпределителното сдружение EVN. 

По-рано днес шестимата обвинени по делото " EVN " за продажбата на 33% държавен дял от сдружението през 2011 година бяха оправдани. Това са някогашният финансов министър Симеон Дянков, предприемачът Иво Прокопиев, Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев от " Булгброкърс " и някогашният министър на стопанската система и сегашен кмет на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков. 

Съдът към момента стимулира, за какво е отхвърлил настояването на прокуратурата за неоправдателни присъди и арест още в правосъдната зала, осведоми БНР.

Дотук съдът разяснява обвиняванията на Иво Прокопиев, обръщайки внимание, че към интервала, когато са взима решението за приватизацията, той е бил член на Националния съвет за тристранно съдействие - съвещателен орган на който са се изразявали позиции. В този смисъл, сподели съдът, това не е място за взимане на решения, за изложение на мнение. Няма и законова опция със препоръки да се преценя по какъв метод да се приватизира, защото това става по строго регламентирани правила, разказани в Закона за приватизацията.

За Симеон Дянков съдът сподели, че нито един очевидец по делото, не е споделил, че върху него е бил оказван напън, приватизацията да става точно през сдружението на Иво Прокопиев " Булброкерс " и тъкмо по този метод да се извърши приватизацията.

В момента съдът стимулира оправдатените си присъди и за останалите четирима подсъдими
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР