Уважаван изследовател на змиите, автор на множество значителни открития за

...
Уважаван изследовател на змиите, автор на множество значителни открития за
Коментари Харесай

Американски изследовател на влечуги почина, ухапан от гърмяща змия

Уважаван откривател на змиите, създател на голям брой обилни открития за типа, е умрял, ухапан от гърмяща змия, заяви Асошиейтед прес.

Уилям “Марти” Мартин е умрял на 3 август, откакто бил ухапан предходния ден от хваната змия в дома си в Харпърс Фери, Западна Вирджиния, сподели брачната половинка му Рене Мартин.

Мартин, който бил на 80 години, продължавал да обикаля планините, с цел да документира и преброява популациите на змии в отдалечени региони, разкри Джо Вилари, шеф на резервата Бул ран маунтинс, който съпровождал Уилям в експедициите.

Джон Сийли, откривател на гърмящите змии от Стоксдейл, Северна Каролина, познавал Мартин повече от 30 години. Той сподели за него, че е евентуално най-изявеният престиж измежду откривателите на гърмящи змии – тип, който изучавал от дете. Още като дребен Мартин разкрил незнайна до тогава популация на влечугите от типа в резервата и убедил херпетолог да удостовери на място откритието му.

Мартин и преди бил ухапван от змии, само че се възстановявал. Според Вилари гърмящите змии заобикалят контакт с хора и постоянно не хапят, даже и в случай че бъдат инцидентно настъпени.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР