Уважаеми суверенчо,Най-прекрасно суверенченце,Пак отиваме на избори, както може би си

...
Уважаеми суверенчо,Най-прекрасно суверенченце,Пак отиваме на избори, както може би си
Коментари Харесай

Вариантът за правителство е мнозинство на промяната

Уважаеми суверенчо,

Най-прекрасно суверенченце,

Пак отиваме на избори, както може би си чул. И разделянето сред политиците не е на " положителни " и " неприятни ", както настояват някои, най-много от неприятните. А на такива, които могат и на такива, които не могат да създадат държавно управление.

Положението, суверенчо, е следното. Ако искаш най-сетне сигурно да има държавно управление, този път  би трябвало да дадеш болшинство на промяната  - " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". Статуквото - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, в случай че съдим по резултатите от изборите до момента, очевидно се срами да направи такова.

Напоследък има нишани - публични и неофициални - че тези три партии идващия път може и да се съберат. Някое " неутрално " държавно управление " Габровски " постоянно може да претендира, че не е на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Какво ще стане обаче можем единствено да допускаме.  Особено като се има поради по какъв начин Бойко Борисов един ден приказва едно, а различен ден - друго.

Но какво е ставало до момента знаем всички и то е реалност. И като стана дума - докога, уважаеми суверенчо, ще настъпваш една и съща мотика? Нали сякаш си доста умен?

В последните две години имаше 4 парламентарни вота. В множеството от тях ти даде болшинство на статуквото. Ето какви ги свърши до момента, мудрейшо суверенченце:

Вот номер 1
ГЕРБ  - 75 депутати
Българска социалистическа партия - 43 депутати
Движение за права и свободи - 30 депутати
Общо: 148

Вот номер 2
ГЕРБ - 63 депутати
Българска социалистическа партия - 36 депутати
Движение за права и свободи - 29 депутати
Общо: 128

Вот номер 3
ГЕРБ - 59 депутати
Българска социалистическа партия - 26 депутати
Движение за права и свободи - 34 депутати
Общо: 119

Вот номер 4
ГЕРБ - 67 депутати
Българска социалистическа партия - 25 депутати
Движение за права и свободи - 36 депутати
Общо: 129

Както се вижда статуквото нямаше болшинство единствено при избор номер 3. И единствено тогава се направи държавно управление с министър председател Кирил Петков. Но с помощта на твоята воля, о най-мъдри суверенчо, това държавно управление беше толкоз несигурно и толкоз компромисно, че не съумя да изкара и година.

И по какъв начин да изкара, откакто в него беше Българска социалистическа партия. Тази партия не е смяна. Напротив - през всичките години на ръководството на ГЕРБ тя поддържаше Борисов и сие по най-важните тематики: правосъдната промяна или по-точно неналичието на такава и политиката в услуга на Русия - най-много по енергийни, само че и по други въпроси.

Българска социалистическа партия беше опозиция на ГЕРБ " на хартия ", която в последния парламент влезе в хартиената коалиция с ГЕРБ. Само ти, уважаеми суверенчо, не можа да го схванеш това.

Уважаеми суверенчо, ти явно си харесваш това, което имахме като страна допреди няколко години и си гласуваш за него.  Проблемът обаче е, че политическите представители на това, което имахме като страна, се срамят да се коалират.

То си е за позор. Който се е хванал с тия партии положително не е видял Те доста добре си го знаят това и по тази причина не се хващат между тях.

Гледат да прилъжат някой от смяната, с цел да унищожат него. Най-обикновен инстинкт за самозапазване, който ги защищава от неизбежно самоизтребление.

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи въртят подмолно шушу-мушу - за хартиената бюлетина, срещу правосъдната промяна и изобщо срещу европейските правила, които би трябвало да приемем, с цел да влезем в еврозоната и Шенген. Но заобикалят да влизат в предкулисен достлук.

Само че докога, уважаемо суверенче, ще им се връзваш на игричките? Дори ти би трябвало да не си чак толкоз немъдър - казано допустимо най-политкоректно.

Така че, най-прекрасно суверенченце, този път, за многообразие, вземи да дадеш болшинство на алтернативата. Политическа партия и Демократична България не се срамят да създадат взаимно държавно управление.

Не желаят единствено да влизат в коалиция с партии на статуквото, изключително откакто " сърбаха попарата " на БСП. Но не можем и да ги упрекваме, откакто самите партии на статуквото не желаят да влязат в коалиция със себе си.

Сигурният вид да имаме държавно управление е смяната да има лично болшинство. Пък кой знае, уважаеми суверенчо, може и да останеш прелестно сюрпризиран от сходно държавно управление.

И изобщо стой да слушаш блюдолизни политици и придворни анализатори, дето изясняват, че за всичко са отговорни партиите, а ти за нищо не си отговорен. Напротив - всичко зависи единствено и само от теб.

Ти даваш властта, ти я вземаш. В теб е ножът, в теб е и хлябът. И не можеш да се сърдиш на никого, с изключение на на себе си.

Ти, суверенчо, сътвори политическата рецесия и единствено ти можеш да я решиш. Това е демокрацията, в случай че още не си схванал.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР