Уважаеми сънародници, поздравявам Ви по случай Националния празник на България

...
Уважаеми сънародници, поздравявам Ви по случай Националния празник на България
Коментари Харесай

Борисов: Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас

" Уважаеми сънародници, приветствам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния церемониален ден, в който означаваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възобновяване на българската държавност и надълбоко се прекланяме пред героичната всеотдайност на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с горделивост за тези възрожденци, революционери и просветители, които с религия и мъжество направляваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към мощна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее надълбоко във всеки от нас и да бъде нашият безгрешен компас за просперитета на страната. Това написа във Фейсбук министър председателят.
" Днес българският народен дух още веднъж е разтревожен, тъй като България минава през съществено тестване. Огромният стрес, който донесе пандемията, лиши спокойствието от обществото ни и постави спирачки на възходящото развиване на страната. Поведохме борба, с цел да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка. Обществото ни сподели разсъдък и прояви схващане към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, тъй като повече хора ги одобриха и повярваха в тях.
Именно доверието и общите старания са ключът към връщането на нормалността в всекидневието и възобновяване на страната. Това е постижимо в оптимално непосредствен небосвод, в случай че бъдем единни. Погрешно би било, в случай че задачата ни бъде единствено да си върнем живота от преди пандемията, тъй като имам вяра, че можем да живеем още по-добре. През миналата година дружно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи старания можем да се надигнем още веднъж на крайници и да продължим демократичното развиване на страната, тъй че тя да работи още по-добре в полза на всички български жители.
Единствено спънка са борбата и неналичието на съгласие, които са пагубни за обществото ни – тях би трябвало да заобикаляме непременно и да не позволяваме техните превъплъщения да ни разколебават. Предстоят ни месеци на възобновяване и по-късно нелека битка за повече разцвет за България и българските жители. Сигурен съм, че ще бъдем дружно в тази огромна идея и с доста работа за следващ път ще потвърдим, че българите през днешния ден сме почтени наследници на завета на нашите предшественици. Честит Национален празник ", написа още Борисов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР